Datum: zondag 20 maart 2022, 17:05 - Auteur: Redactie

UVV ’40 beleeft sensationele en broodnodige zege

UVV heeft zondagmiddag een gat geslagen met de rode streep van 3A. In Ulvenhout versloeg het rivaal Philippine na een doldwaze wedstrijd.

Wat een belevenis: UVV versus Philippine was een schouwspel om van te smullen. Zeven goals en de Bredase dorpsclub als winnaar. Het bezoek uit Zeeland gaf zich niet zomaar gewonnen, want elke keer als de groenhemden de leiding namen, maakten de gasten gelijk. Djessie Jansen opende de score, maar al rap stond het 1-1. Het was aan Jeroen Maas te danken dat de ruststand in het voordeel van UVV was: 2-1.

In de tweede helft sloeg Philippine weer terug, maar de 3-2 van Maikel Jansen, de broer van de maker van de openingsgoal Djessie, was gruwelijk. De ervaren aanvaller passeerde drie tegenstander en legde de bal heerlijk in de verre hoek. Toch werd het weer 3-3, maar toen had Maikel Jansen er genoeg van en produceerde hij ook nog eens de winnende goal namens de equipe van interim-coach Joey Verhoeven.

Voetbalinbreda.nl ging na afloop even checken bij captain Bart de Koning (foto) hoe de stemming was op sportpark Jeugdland. “We hebben een goede stap omhoog gezet, maar zijn er nog lang niet. Het zijn wel belangrijke punten. Na elke voorsprong van ons stonden hun binnen een minuut weer gelijk, dat was erg slordig van ons. Maar we hebben wel verdiend gewonnen”, aldus de trotse aanvoerder.

UVV ’40 – Philippine 4-3 (2-1)
1-0 Djessie Jansen, 1-1 Philippine, 2-1 Jeroen Maas, 2-2 Philippine, 3-2 Maikel Jansen, 3-3 Philippine, 4-3 Maikel Jansen.