Datum: zaterdag 28 oktober 2023, 17:25 - Auteur: Redactie

UVV ’40 boekt in Dongen zijn eerste zege van het seizoen

Eindelijk: UVV heeft na twee maanden officieel voetbal zijn eerste overwinning te pakken. Zaterdag versloeg de club uit Ulvenhout het Dongense Olympia ’60.

Tegen de in Feyenoord-tenue’s acterende dorpelingen, waren de in het groen spelende Bredase dorpelingen die voor het eerst konden juichen tijdens deze voetbaljaargang. UVV nam de leiding via David Veenendaal, maar zag daarna wel lijdzaam toe hoe Olympia de wedstrijd liet kantelen. Een goal voor en na rust zorgden voor een 2-1-tussenstand.

Toch lieten de hekkensluiters zich niet uit het veld slaan. Ruud Heestermans produceerde de belangrijke gelijkmaker en het werd nog mooier. Sebastiaan van de Wallen, ook al trefzeker tegen The Gunners eerder deze maand, schoot zowaar de winnende treffer binnen. Hoog tijd voor Voetbalinbreda.nl om even bij te praten met UVV-coach Niels van Dongen.

“Mooi meegenomen dit, zeker in een uitwedstrijd. We speelden niet best, want de vorige wedstrijd tegen SV Capelle (1-0-nederlaag, red.) was het veldspel veel beter. Komende week tegen RWB treffen we op papier weer een sterkere tegenstander”, aldus de tevreden, doch realistische oefenmeester.

Olympia ’60 – UVV ’40 2-3 (1-1)
0-1 David Veenendaal, 1-1 en 2-1 Olympia ’60, 2-2 Ruud Heestermans, 2-3 Sebastiaan van de Wallen.