Datum: zondag 6 november 2022, 16:57 - Auteur: Redactie

UVV ’40 doet puike zaken thuis tegen concurrent VCW

In 4C sluip UVV steeds wat verder omhoog. Zondagmiddag kwam VCW naar Ulvenhout en vertrok zonder punten huiswaarts.

Op sportpark Jeugdland was het UVV dat het initiatief nam, want tien minuten voor rust opende captain Bart de Koning (foto) de score. Het had echter al na drie minuten 1-0 moeten staan, maar de doorgaans koelbloedige spits Sebastian de Meijer miste oog in oog met de vijandelijke doelman. De Bredase dorpelingen hielden het achterin potdicht, waardoor het bezoek uit Wagenberg geen vuist kon maken.

Uiteindelijk besliste nieuwkomer Jaap Berendschot de strijd door in de 80ste minuut raak te prikken: 2-0. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met coach Marco van Dijnsen. “We boeken een degelijke overwinning tegen VCW. Onze keeper Sjef der Kinderen heeft geen enkele keer handelend op hoeven treden vandaag.” Nog een opmerkelijk detail: er werd geen enkele kaart getrokken.

UVV ’40 – VCW 2-0 (1-0)
1-0 Bart de Koning, 2-0 Jaap Berendschot.