Datum: zondag 4 december 2022, 16:03 - Auteur: Redactie

Jaap Berendschot redt punt voor UVV tegen koploper Chaam

VIDEO – De dolende degradant UVV kon zondag rekenen op een goed resultaat in 4C. In Ulvenhout kon de lijstaanvoerder Chaam niet winnen.

Een scherp UVV begon goed aan het duel tegen koploper Chaam. Na de 2 onverwachte en wellicht niet terechte nederlagen tegen Gesta en Riel werd het noodzaak voor de groen witte formatie om weer niet met lege handen te staan. De ploeg van coach Marco van Dijnsen kreeg in de ochtend een afmelding van de zieke Dennis Le Feber en zodoende maakte de 18- jarige linksbuiten Nathaniel de Geld zijn debuut voor de eerste ploeg.

UVV kwam goed uit de startblokken en liet de bal goed rondgaan. Bitter was het dan ook dat na een klein kwartier 0-1 op het scorebord stond. Een inworp voor de thuisploeg halverwege de eigen helft , leidde tot balverlies, verdediging op één lijn en de aalvlugge aanvaller van Chaam wist wel raad met dit buitenkansje  UVV ‘er Jaap Berendschot knalde daarop kort daarna op de paal na een afstandsschot, maar de gelijkmaker bleef uit. Geen 1-1 dus op dat moment, maar niet veel later leidde onnodig lopen met de bal van één van de UVV’ers opnieuw tot balverlies en schakelde Chaam razendsnel om naar het vijandelijke doel. Een goed geplaatst schot van de rand zestien meter zeilde de verre hoek in en liet keeper Sjef der Kinderen verbouwereerd achter. Tegenslag dus voor de Ulvenhoutse ploeg die zonder noemenswaardige problemen wel tegen een 0-2 achterstand aankeek. Maar UVV rechtte de rug en knokte zich terug in de wedstrijd. Jeroen Maas wist als eerste het net te vinden na goed een half uur spelen. Topscorer Sebastian de Meijer deed ruim voor rust ook nog een duit in het zakje en scoorde beheerst de 2-2.

Na rust verving Maikel Janssen debutant De Geld en werd de thuisploeg teruggedrongen door de koploper. De UVV spelers wisten elkaar in balbezit steeds minder te vinden en werd het veldspel slordig door de gastheren. Het spaarzame balbezit werd te snel omgebogen in balverlies en leverde vrijwel geen enkel gevaar meer op voor het Chaamse doel. De te nadrukkelijk aanwezige arbiter van dienst zorgde voor veel onnodig oponthoud en zeker de bezoekers voelden zich niet senang bij deze arbiter van dienst. De voordeelregel bestond niet voor hem, overtredingen werden soms weggewuifd en faire duels afgefloten om niks. Een paar gele kaarten voor opmerkingen die het noemen amper waard zijn zetten te veel de toon in deze uiterst sportieve wedstrijd. Chaam zette UVV onder druk in die fase en was dankbaar voor een veel te makkelijk gegeven vrije trap na een uur spelen op de rand van de Ulvenhoutse zestien meter. Balletje over de muur en het was 2-3 voor de mannen van trainer Karel Daamen.

UVV-coach van Dijnsen wisselde en bracht met Thomas Maas, Djessie Janssen en Tom de Koning drie extra aanvallers om een punt te forceren. Met de driemans-verdediging die UVV daarbij hanteerde kreeg Chaam meer en meer ruimte, maar ging daar ook te slordig mee om. Eén succesvolle counter had het aandringende UVV schaakmat kunnen zetten en de wedstrijd op slot kunnen gooien. Dat gebeurde echter niet en ook UVV kreeg zo’n vijf minuten voor tijd een vrije trap rond het vijandelijke zestien meter gebied. Berendschot had het dit seizoen al een paar keer eerder geprobeerd, maar nu schoot de alleskunner de bal perfect binnen voor de 3-3 (zie video hier onder). Hiermee kreeg de wedstrijd geen winnaar, terwijl die er wel had kunnen zijn. Twee vrije trappen bepaalden zodoende de eindstand. Daamen baalde, Van Dijnsen was opgelucht. Na een tweetal nederlagen achter elkaar geeft een punt tegen de lijstaanvoerder weer moed. Desalniettemin blijft 1 op 9 een schamel resultaat en is de top van de ranglijst voor de Bredase dorpelingen voorlopig uit beeld.

UVV ’40 – Chaam 3-3 (2-2)
0-1 en 0-2 Chaam, 1-2 Jeroen Maas, 2-2 Sebastian de Meijer, 2-3 Chaam, 3-3 Jaap Berendschot.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss