Datum: zondag 23 september 2018, 17:18 - Auteur: Luke Thomas

UVV ’40 houdt een punt over aan uitduel met promovendus

UVV ’40 trapte zondagmiddag zijn eerste competitiewedstrijd af bij het net gepromoveerde Irene ’58. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen moeite hadden met scoren. De Ulvenhoutse ploeg brak de ban als eerst, maar kreeg in de laatste minuut een doelpunt om de oren. Eindstand: 1-1.

Op bezoek in Den Hout wilde UVV de eerste driepunter van het seizoen binnenslepen. Irene promoveerde afgelopen seizoen en zal zich dit jaar willen handhaven. Elke punt is cruciaal en daar wordt hard voor gestreden. Van die strijd kreeg UVV vandaag de nadelen te ervaren. Lange tijd leken ze de wedstrijd te gaan winnen door een treffer van wie anders dan spits Jonathan van Eerd (foto) in de 54ste minuut, maar in de laatste seconden kopten de gastheren toch de gelijkmaker binnen vanuit een vrije trap.

Hierdoor zijn de Bredase dorpelingen van trainer Johan Gabriëls niet begonnen zoals gehoopt. Toch vindt captain Sjoerd den Dekker de uitslag uiteindelijk wel terecht, gezien het spelbeeld. “Ik denk dat we op basis van het veldoverwicht van de eerste zeventig minuten hadden moeten winnen, maar in de slotfase hebben zij toch echt een aantal serieuze kansen gecreëerd. Het is dan extra zuur dat die treffer in de laatste minuut valt. Het is een gevolg van achteruit lopen na de 0-1.”

Volgende week wordt ‘stadsrivaal’ Groen-Wit ontvangen op Sportpark Jeugdland. Een moeilijk affiche: zij wonnen hun wedstrijd op eigen veld namelijk overtuigend met 5-2 van RWB.

Irene ’58 – UVV ’40 1-1 (0-0)
0-1 Jonathan van Eerd, 1-1 Irene ’58.