Datum: zondag 30 april 2023, 17:01 - Auteur: Redactie

UVV ’40 houdt titelkandidaat Chaam knap in bedwang

UVV overleeft in 4C en boekte zondag een benodigd resultaat. Nota bene bij de nummer 2 van de ranglijst Chaam sprokkelde de degradant een punt.

Uit geslagen positie kwam UVV toch terug in de wedstrijd. Nadat de ploeg uit Ulvenhout kansen kreeg voor rust, maar niet tot scoren kwam, deed Chaam het wel. In de tweede helft werd het 2-0, maar via een strafschop van de ervaren Ruud Heestermans stond het 2-1.

Vlak voor tijd kopte de niet geheel fitte invaller Sebastian Tabak knap raak uit een vrije trap van Jaap Berendschot en zo namen de Bredase dorpelingen een punt mee naar sportpark Jeugdland. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop kort met coach Marco van Dijnsen.

Op de vraag of de oefenmeester na de zomer meegaat met UVV naar het zaterdagvoetbal kon hij nog niets antwoorden. “Dat horen jullie snel. Over de wedstrijd: voor rust hadden we een beetje geluk, maar als zij niet scoren, doen wij het wel. En dat deden we na rust. Overigens debuteerde de 16-jarige Wesley Heestermans, dat deed hij goed.”

Chaam – UVV ’40 2-2 (1-0)
1-0 en 2-0 Chaam, 2-1 Ruud Heestermans (pen.), 2-2 Sebastian Tabak.