Datum: zondag 7 oktober 2018, 18:26 - Auteur: Luke Thomas

UVV ’40 is op stoom en wint ook van OVC ’26

Met vier punten uit twee wedstrijden is UVV ’40 goed begonnen aan 3B. Het is dus nog ongeslagen en wil deze reeks doorzetten tegen OVC ’26. Een lastige wedstrijd, ook zij verloren nog geen wedstrijd. Toch konden de Bredase dorpelingen met een 1-2-eindstand de drie punten mee naar Ulvenhout nemen zondagmiddag.

 

Beide teams maakten een goede competitiestart. Beiden begonnen deze zondag met vier punten, die ze natuurlijk uit wilden breiden. Maar UVV is in bloedvorm en lijkt onverwoestbaar. Na Groen-Wit bleek ook OVC ’26 een maatje te klein voor de formatie van trainer Johan Gabriëls.

Het was een spannende wedstrijd waarin één doelpunt verschil beslissend was. Toch scoorden de dorpelingen driemaal. Spits Jonathan van Eerd benutte een penalty, Ruud Heestermans een vrije trap en Nick Mertens schoot de bal strak in de haak. Alleen was de laatstgenoemde in het verkeerde goal. “Het mooiste doelpunt van de wedstrijd”, zei Rolf Snepvangers na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Volgende week ontvangt de nummer twee op de ranglijst Bavel. Een ‘Bredase’ kraker, waar beiden vol voor de winst zullen gaan. Kan UVV de ongeslagen reeks doorzetten of heeft buurman Bavel de smaak te pakken na zijn 1-0-thuiszege op Waspik?

OVC ’26 – UVV ’40 1-2 (1-1)
0-1 Jonathan van Eerd, 1-1 eigen doelpunt, 1-2 Ruud Heestermans.