Datum: zondag 17 maart 2019, 18:00 - Auteur: Luke Thomas

UVV ’40 klimt naar plaats 10 na dikke uitoverwinning

Op bezoek bij SCO ging UVV ’40 op zoek naar een overwinning zondagmiddag. Eén die hard nodig is. Het staat voorlaatste in 3B met maar één punt verschil. Gelukkig bood concurrent SCO weinig tegenstand.

Een heuse degradatiekraker, op bezoek in Oosterhout. Beiden verkeren in tijden van mineur en moeten daar uit zien te komen. Een wedstrijd met grote belangen, alleen bleek dat de een er iets meer zin in had. SCO wordt namelijk een zaterdagploeg, terwijl UVV gewoon op zondag wil blijven ballen op het ‘derde’ niveau.

In de eerste helft viel er maar één doelpunt, dankzij Ruud Heestermans. Na rust sloegen de groen-witten middels goals van Rolf Snepvangers (tweemaal) en Sjoerd den Dekker verder toe. Een flinke overwinning, tot verbazing van ‘man van de wedstrijd’ Snepvangers. “Het was niet eens een heel goede wedstrijd vanuit onze kant. Maar we kregen wel de kansen, waardoor het vrij gemakkelijk werd. Een heel belangrijke overwinning. Goed voor het moraal en goed voor de stand. Met nog twee in te halen wedstrijden staan we er weer prima voor”, vertelde hij aan Voetbalinbreda.nl.

Geen woord gelogen. De Bredase dorpelingen mogen inderdaad weer omhoogkijken. Ze halen drie concurrenten in en staat nu tiende. Volgende week gaat het op bezoek bij RWB, dat elfde staat. Bij winst zouden de dorpelingen op een gedeelde zevende plek kunnen te komen staan. Tijden van glorie lonken.

Snepvangers had nog een belangrijke laatste mededeling: “Door toedoen van Erwin Aerts hebben we een kratje bier gekregen van de trainer (Johan Gabriëls, red.). We hielden de nul en hij was hier super belangrijk in.”

SCO – UVV ’40 0-4 (0-1)
0-1 Ruud Heestermans, 0-2 en 0-3 Rolf Snepvangers, 0-4 Sjoerd Den Dekker.