Datum: zondag 3 november 2019, 18:05 - Auteur: Redactie

UVV ’40 moet op eigen terrein buigen voor Be Ready

In voetballend Ulvenhout geen lachende gezichten dit weekend. In 3B won Be Ready namelijk nipt in het Bredase dorp van UVV ’40.

Opnieuw op een bijveld van sportpark Jeugdland werkte UVV voor de pauze een krakkemikkige eerste helft af. Er ontbrak van alles aan, waaronder een doelpunt. Maar het bezoek uit Hank wist ook niet te scoren en dus kon het na de thee alleen maar beter worden voor coach Johan Gabriëls en co. En warempel, de Bredase dorpelingen kwamen ook beter voor de dag, maar het was Be Ready dat de eerste treffer maakte.

Tot frustratie van het thuispubliek werd het ook 0-2, maar dankzij de wederom trefzekere Bart de Koning werd het duel der laagvliegers nieuw leven ingeblazen. Alle goede bedoelingen ten spijt, het bleef bij 1-2. Na de wedstrijd sprak Voetbalinbreda.nl met aanvoerder Rolf Snepvangers (foto). “Een punt was op zijn plaats geweest. Het was overigens wel erg veel eenrichtingsverkeer vanuit de leidsman.”

Defensieleider Sjoerd Den Dekker vulde desgevraagd aan. “Het was gewoon niet genoeg. We konden de eerste helft het veld niet klein houden, waardoor zij de ruimte kregen om te voetballen. Daarnaast waren we in balbezit veel te slordig. Na rust begonnen we eigenlijk beter, maar komen we door individuele fouten met 0-2 achter. Helaas viel de 2-2 niet meer na de goal van Bart.”

Pas op 24 november speelt UVV weer. Dan moeten The Boys in Green gaan leveren. Dan wacht het uitduel met hekkensluiter RCD, dat slechts drie punten minder heeft dan UVV.

UVV ’40 – Be Ready 1-2 (0-0)
0-1 en 0-2 Be Ready, 1-2 Bart de Koning.