Datum: zondag 22 september 2019, 16:20 - Auteur: Redactie

UVV ’40 roemloos ten onder op het gras van Irene ’58

Een openingswedstrijd om snel te vergeten voor UVV, dat zondag in 3B kansloos ten onder ging. Irene ‘58 was de baas.

Het was warm in Den Hout, waar de bezoekers uit Ulvenhout het nog benauwder kregen toen Irene de lakens uit begon te delen. Op alle fronten waren de oranjehemden sterker dan The Boys in Green. De Bredase dorpelingen konden niks uitrichten tegen de gastheren, die twee goals zouden maken uiteindelijk. Dat het bij die treffers bleef was te danken aan de boomlange uitgoalie: Luc van Dongen. Hij haalde als één van weinigen een voldoende in het hol van de leeuw.

De ploeg van trainer Johan Gabriëls draaide al een belabberde bekerpoule, waarin het werd uitgeschakeld na een paar verliespartijen op rij tegen lager geklasseerde clubs. Maar zondag werd pijnlijk duidelijk dat Jonathan van Eerd een onaangename erfenis achter heeft gelaten. De doelpuntenmachine speelt sinds deze zomer bij Almkerk en bij UVV zit nu geen wate goalgetter. Het zou dus bij 2-0 blijven.

Na de zeperd sprak Voetbalinbreda.nl met twee verliezers die een echt UVV-hart hebben. “We hadden te veel geblesseerden. Twee keer komen ze er goed uit. Na rust kansen genoeg, maar we scoren niet. Door twee fouten kwamen we achter. Irene die de bus parkeert, zie er dan maar doorheen te komen en te scoren”, aldus Rolf Snepvangers. Zijn kompaan Sjoerd Den Dekker uitte zijn zorg. “Het wordt een zwaar seizoen.”

Komend weekend krijgt UVV de kans op revanche, dan wacht de wedstrijd thuis tegen Gilze.

Irene ’58 – UVV ’40 2-0 (2-0)
1-0 en 2-0 Irene ’58.