Datum: zondag 13 oktober 2019, 15:16 - Auteur: Redactie

UVV ’40 slikt ruime nederlaag op het gras van Virtus

UVV ’40 kon het zondagmiddag in Zevenbergen niet bolwerken tegen Virtus. In 4C winnen lukte de Bredase dorpelingen niet, daar waar het vorige week nog wel lukte. Het optreden van UVV was zondag naïef te noemen.

Anders dan de uitslag deed vermoeden, had UVV wel degelijk iets te vertellen op vijandelijk grondgebied. Virtus ging dan wel rusten met een voorsprong, maar de ploeg uit Ulvenhout voetbalde bij vlagen nog beter dan de gastheer. Toch werd het uiteindelijk 3-0, tot Rolf Snepvangers (foto) vanaf de strafschopstip iets terug kon doen namens de equipe van trainer Johan Gabriëls.

Lucus Umar versierde de penalty na een prima solo, maar dat wapenfeit kwam te laat voor de bezoekers. Uiteindelijk dikte Virtus de score nog iets aan: 4-1. “We waren een uur lang beter, maar minder effectief dan Virtus”, vertelde steunpilaar Sjoerd Den Dekker na afloop aan Voetbalinbreda.nl. “Daarna zijn we naïef en rennen we met zijn allen naar voren op zoek naar meer.”

“Dan word je net als tegen Gilze weg gecounterd. Maar we waren voetballend niet minder dan Virtus, hoe stom dat ook klinkt na een 4-1-nederlaag.” The Boys in Green moeten dus de wonden gaan likken en volgend weekend weer aan de bak om zo snel mogelijk de onderste regionen te verlaten. Dan is Dubbeldam de tegenstander op sportpark Jeugdland.

Virtus – UVV ’40 4-1 (1-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Virtus, 3-1 Rolf Snepvangers (pen.), 4-1 Virtus.