Datum: zondag 12 februari 2023, 21:16 - Auteur: Redactie

UVV ’40 speelt met dolend SAB in gekke ‘stadsderby’

In 4C was SAB zondagmiddag onmachtig. UVV ’40 won op sportpark Jeugdland met klinkende cijfers.

Na de 1-0 van Jeroen Maas kwamen de bezoekers door een foutje achterin bij de thuisclub nog wel op 1-1 via Rick Mertens, maar voor rust was er al een ogenschijnlijk veilige marge. Na de onverwachte gelijkmaker speelde UVV, dat aanvoerder Bart de Koning moest missen vanwege ziekte, zich naar een verdiende overwinning op een stroef acterend SAB. Sebastian Tabak en Nick Mertens bepaalden de ruststand op 3-1. Verdediger Oscar Groothuis (4-1) en wederom Tabak (5-1) dikten de score aan na de pauze. Milan Kefilev leek de eindstand nog draaglijker te maken namens de Sint Anna Boys van coach Martijn Malinka.

In de slotfase was er het debuut van Bouke van Haren in de spits bij de thuisploeg. De 15-jarige aanvaller van de O-17 forceerde in de slotminuten nog een penalty. Het publiek riep zijn naam om dit cadeautje uit te mogen pakken, maar het was specialist Sebastián de Meijer die zijn verantwoordelijkheid nam en de bal onberispelijk tegen de touwen schoot: 6-2. De topscorer van UVV speelde zijn tweede wedstrijd als libero en was wederom een rustpunt in de laatste lijn van de ploeg van trainer Marco van Dijnsen, die na twee nederlagen achtereen de punten hard nodig had deze keer. SAB blijft troosteloos laatste.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA DOOR JOS THOMMASSEN

UVV ’40 – SAB 6-2 (3-1)
1-0 Jeroen Maas, 1-1 Rick Mertens, 2-1 Sebastian Tabak, 3-1 Nick Mertens, 4-1 Oscar Groothuis, 5-1 Sebastian Tabak, 5-2 Milan Kefilev, 6-2 Sebastian de Meijer (pen.).