Datum: zondag 28 oktober 2018, 18:14 - Auteur: Mica de Montigny

UVV ’40 toont veerkracht tegen ‘Bredaas getint’ SCO

UVV ’40 zat zondag flink in de penarie tegen SCO in 3B. Na een dikke achterstand diep in de tweede helft, vochten de Bredase dorpelingen zich toch nog terug op sportpark Jeugdland.

In Ulvenhout ontvouwde zich vanaf het eerste fluitsignaal een dramatische wedstrijd. Veel duels, weinig combinaties. Het waren de bezoekers van coach Dion Schuurmans die ondanks hun rampzalige start van de campagne op voorsprong kwamen en daarmee de lakens uitdeelden. Tom Rijvers zorgde voor de openingstreffer, waarna Bredanaar in Oosterhoutse dienst Koen Vaas de 0-2 in de kruising legde.

Na rust zag het er niet meteen naar uit dat UVV een nederlaag af zou wenden. Er gebeurden tragische dingen op het veld van de thuisploeg. Neem bijvoorbeeld Sjoerd Den Dekker, steunpilaar van The Boys in Green. Eerst liet hij 20 spelers in de vijandelijke zestien staan toen UVV zocht naar de aansluitingstreffer bij een vrije trap op de helft van SCO dus. Hij probeerde Corne Dames aan te spelen, maar die controleerde ver buiten het strafschopgebied de bal slecht, waardoor een counter bijna volgde.

Iedereen voor niks mee naar voren dus. Of het moment dat Den Dekker een bal uit wilde trappen, maar bijna een supporter K.O. knalde. Hij verontschuldigde zich bij de toeschouwer en deed dat indirect ook voor het belabberde voetbal wellicht. Maar, diezelfde Den Dekker toonde ook aan waarom hij steunpilaar is. Een andere steunpilaar, Jonathan van Eerd (foto), kapte zich eerst knap vrij en haalde heerlijk uit met zijn linker: 1-2.

Daarna kwam hét moment van de bikkelharde nummer 4. Den Dekker liep in de middencirkel en lepelde een dieptepass schitterend over de uitdefensie heen. Spits Van Eerd haastte zich richting het leer, waar ook de SCO-goalie op af stormde. Of Van Eerd of de keeper de bal eerst raakte was moeilijk te zien, maar dat Van Eerd werd getorpedeerd was op zich wel duidelijk te aanschouwen. De scheidsrechter gaf een strafschop.

Den Dekker ontfermde zich over het buitenkansje en schoof het leer keurig onder in de rechterhoek: 2-2. Hij redde daarmee een zeer belangrijk punt voor coach Johan Gabriëls en co. Captain Rolf Snepvangers sprak nog even tegenover Voetbalinbreda.nl. “We waren de hele wedstrijd beter. Zij straffen de eerste helft twee fouten af. We hebben de drie punten verdiend, maar uiteindelijk mogen we blij zijn met een punt.”

“Na rust drukten wij SCO helemaal terug. Het was wachten op een treffer van onze kant. We kregen toen die penalty en die was discutabel, maar we mogen wel eindelijk een keertje geluk hebben”, aldus de ervaren middenvelder, die weer helemaal terug is na een huwelijk (inclusief reis) en een schorsing die hij vlak erna op had gelopen tijdens de verloren derby tegen Bavel (1-2, red.).

Na afloop overigens nog een mooie ontmoeting tussen UVV-voorzitter Sander Schaepman en clubheld Toon van de Velden en een ex-pupil. Zij gaven hun ex-speler en tegenwoordig middenvelder van SCO. Mo Assarraj, een knuffel. Afgelopen zomer waren beide partijen in voor een samenwerking, maar die kwam er niet van. De liefde is er echter nog altijd. Enfin, volgend weekend wacht voor UVV de pittige uitwedstrijd bij titelkandidaat Gilze.

UVV ’40 – SCO 2-2 (0-2)
0-1 Tom Rijvers, 0-2 Koen Vaas, 1-2 Jonathan van Eerd, 2-2 Sjoerd Den Dekker (pen.).