Datum: zaterdag 24 oktober 2020, 14:04 - Auteur: Redactie

Puntloos UVV traint in groepen van vier: “Niet ideaal”

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag derdeklasser UVV ’40 was het begin van het seizoen matig. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de club uit Ulvenhout.

De Bredase dorpelingen van nieuwbakken coach Jeroen Polman beleefden een puike voorbereiding en behaalden zelfs de volgende ronde van het bekertoernooi. In de competitie ging het mis, want het begin van 3A bleek verschrikkelijk. Met drie duels en nul punten, staan The Boys in Green op de laatste plek met een negatief doelsaldo van 9. Hoog tijd om bij te praten met aanvoerder Bart de Koning (foto, links).

“Nadat we een goede voorbereiding hebben gehad ging de start van de competitie helaas niet volgens plan, na drie verloren en een afgelaste wedstrijd staan we op een positie waar we niet op gehoopt hadden. Helaas helpt de Corona-crisis niet mee aan een beter resultaat, want je merkt dat de motivatie minder is geworden. Dit heeft vooral te maken met wat er rondom het voetbal gebeurt.”

“Voetbal heeft natuurlijk ook veel met gezelligheid te maken en dat is iets wat je in deze tijd mist. We proberen er nu het beste van te maken, vanaf deze week zullen we daarom starten met het trainen in groepjes van vier. Het is natuurlijk niet ideaal, maar het is even niet anders. We hopen dat alles weer zo snel mogelijk normaal wordt en dat we de competitie kunnen vervolgen, maar dit keer met betere resultaten.”