Datum: zondag 24 maart 2019, 18:14 - Auteur: Luke Thomas

UVV ’40 wint belangrijke uitwedstrijd tegen RWB

Na de wedstrijd vraagt Voetbalinbreda.nl iemand van een team vaak om een reactie. Meestal zijn dat een paar zinnetjes. Maar Sjoerd den Dekker geeft een zodanig mooi antwoord, dat zijn woorden geen aanvullende teksten behoeven. De wedstrijd tussen UVV ’40 en RWB door de ogen van captain Den Dekker.

“Ehm… We begonnen slap aan de wedstrijd en staan binnen twee minuten 1-0 achter. Vrijwel direct daarna nemen wij het initiatief over en zijn we vooral gevaarlijk met voorzetten van de zijkanten. Uiteindelijk resulteert dat na twintig minuten in een terechte 1-1. Ralph de Brouwer verovert de bal, neemt een risico door de bal door de benen bij zijn directe tegenstander te spelen, maar krijgt de bal daarmee bij Bart de Koning. Die slingert de bal in de box, waarna Jonathan Van Eerd hem kan oppikken en beheerst raak schiet.”

“Daarna houden we overwicht en komen we op 1-2 door een afgeslagen bal die door mij scherp wordt aangesneden de zestien in. Was me niet helemaal duidelijk of die nog aangeraakt werd onderweg, maar hij viel binnen. Na rust wordt het een matige vertoning van beide kanten. Zij worden uiteindelijk niet super gevaarlijk en wij loeren op een uitbraak. Die komt er rond de zeventigste minuut. Niek van Vliet schiet een bal na een counter vanaf elf meter op goal en hun laatste man haalt de bal met zijn handen uit de goal. Penalty die door Jonathan met een heerlijke panenka wordt binnen geschoten.”

“We moesten wat wijzigingen doorvoeren omdat we een drietal afwezigen hadden. Maar de vervangers vulden het prima in. Geeft aan dat we meer dan elf voetballers hebben en hoe belangrijk de breedte van de selectie is. Ook vorige week misten we er een aantal door schorsingen en werd het prima ingevuld door degene die hun plekje mochten overnemen. Hopelijk kunnen we de komende weken doorpakken en onszelf veilig spelen, maar we zullen hard en als team moeten blijven werken.”

De Bredase dorpelingen van coach Johan Gabriëls verkeert in glorietijden en mag volgende week op bezoek bij Waspik strijden om de derde overwinning op rij. De mannen uit Ulvenhout klimmen naar plek acht en zitten comfortabel in de middenmoot.

RWB – UVV ’40 1-3 (1-2)
1-0 RWB, 1-1 Jonathan van Eerd, 1-2 Sjoerd Den Dekker, 1-3 Jonathan van Eerd (pen.).