Datum: zondag 9 december 2018, 17:39 - Auteur: Luke Thomas

UVV ’40 wordt thuis genekt door concurrent Baardwijk

Zondagmiddag ontving UVV directe concurrent Baardwijk. Een belangrijke wedstrijd in 3B waarbij het resultaat in ieders voordeel kon vallen. Helaas voor Ulvenhout trok de thuisploeg aan het kortste eind.

De ploeg van coach Johan Gabriëls is okselfris. Afgelopen weekend ging de wedstrijd niet door, waardoor het lang kon voorbereiden op de wedstrijd van zondagmiddag tegen Baardwijk. Laatstgenoemde is in vorm: het verloor in oktober voor het laatst en is bezig aan een opmars.

Rolf Snepvangers geeft na afloop van de wedstrijd een uitgebreide analyse aan Voetbalinbreda.nl. “De eerste twintig minuten beginnen we niet lekker en door een vrije trap komen we 0-1 achter. Daarna was het wachten op een doelpunt van onze kant. Die valt uit een vrije trap van Sjoerd den Dekker. Het was vandaag de wedstrijd van de vrije trap. Later scoren zij de 1-2 uit een vrije trap en ook de 1-3 uit een standaardsituatie. Later scoort Sjoerd weer uit een van richting veranderde vrije trap.”

Met een 2-3-tussenstand is het jagen op de gelijkmaker, maar die komt er niet. “Onze keeper Luc van Dongen stopt nog een penalty”, vertelt Snepvangers. “Het leek wel alsof de scheidsrechter op tijd thuis wilde zijn want er werd geen extra tijd gegeven terwijl we recht hadden op vijf extra minuten. We hadden een gelijkspel verdiend, vind ik.”

Dus eindigt de middag van The Boys in Green in mineur. Volgende week gaan de Bredase dorpelingen op bezoek bij Waspik, dat elfde staat.

UVV ’40 – Baardwijk 2-3 (0-1)
0-1 Baardwijk, 1-1 Sjoerd Den Dekker, 1-2 en 1-3 Baardwijk, 2-3 Sjoerd Den Dekker.