Datum: zondag 31 oktober 2021, 17:02 - Auteur: Redactie

UVV ’40 zegeviert in blessuretijd op het veld van DSE

UVV ’40 klimt weer een beetje omhoog in 3A. Zondagmiddag reisde het af naar Etten-Leur, waar gastheer DSE in extremis over de knie werd gelegd.

Voor DSE begon de krachtmeting met de bezoekers uit Ulvenhout uitstekend, maar UVV raakte niet in paniek van de openingsgoal. Sterker nog, Lucas Umar zorgde voor de gelijkmaker en zoals het een captain betaamt, zorgde Bart de Koning (foto) er voor dat zijn ploeg aan de leiding ging: 1-2. Het goede voorbeeld van de aanvoerder deed niet meteen volgen, want DSE maakte op zijn beurt weer gelijk en er ontstond een jojo-duel. Maar de Bredase dorpelingen vochten wel voor elke bal.

De gasten van coach Jeroen Polman en de gastheren leken zich te verzoenen met een remise, maar toen Jaap Berendschot zijn ploegmaat Thomas Maas weg had gestoken, werd het glorie. Maas schoot de bal voorbij de vijandelijke keeper in de lange hoek en bracht het meegereisde publiek in extase in de laatste minuut. “We speelden goed als team, hebben voor elkaar geknokt. Daarom was het erg lekker om alsnog te winnen”, aldus De Koning na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

DSE – UVV ’40 2-3 (1-2)
1-0 DSE, 1-1 Lucas Umar, 1-2 Bart de Koning, 2-2 DSE, 2-3 Thomas Maas.