Datum: zondag 22 september 2019, 16:24 - Auteur: Redactie

Valse start voor Groen-Wit thuis tegen promovendus

SC Emma heeft het wel op Bredase tegenstand. Een paar maanden geleden promoveerde het ten koste van WDS ’19 in een finale en zondag opende de club uit Dordrecht verrassend bij Groen-Wit met een late zege in Princenhage.

Aan de Postillonstraat voetbal kijken: het is vrijwel nooit saai. Zo ook zondag, tijdens de ouverture van het nieuwe seizoen. Groen-Wit kreeg te maken met Zuid-Hollands bezoek en moest al snel tegen een achterstand aankijken. De Bredanaars speelden slecht voor rust. Senen Lindenborgh, met al zijn ervaring, liep toch tegen een tweede gele kaart aan en in ondertal werd het er niet beter op. Wel na de pauze, toen Abdel Zerai een penalty mocht nemen. De clubman zorgde voor 1-1, maar al rap stond het weer 1-2 voor de gasten, bij wie ex-prof Johan Versluis het verschil maakte.

Overigens kreeg de vijandelijke keeper in de tweede helft ook rood, toen hij spits Koen Vaas gevloerd had. Oualid Saadouni maakte er tot vreugde van het thuispubliek 2-2 van, maar in blessuretijd volgde een bizar incident, in het nadeel van Groen-Wit. Een afgeweken vrije trap viel voor de voeten van een tegenstander. De arbiter floot resoluut voor buitenspel, maar bedacht zich opeens: 2-3. “Teleurstellend”, vindt verliezend trainer Martijn van Galen als hij na afloop met Voetbalinbreda.nl spreekt.

“Want ik schat in dat we voor hetere vuren komen te staan. SC Emma was niets bijzonder. Het is een ploeg die wij moeten hebben.” Overigens acteerde Groen-Wit onder meer zonder sterspelers Mouhcine Zerouali (interlandverplichtingen zaalvoetbal) en Chafik Boushaba (blessure). Groen-Wit geniet komend weekend van een vrije speelronde. Aan Van Galen en co om de scherven op te rapen en zich klaar te stomen voor de eerstvolgende speelronde.

Groen-Wit – SC Emma 2-3 (0-1)
0-1 SC Emma, 1-1 Abdel Zerai (pen.), 1-2 SC Emma, 2-2 Oualid Saadouni, 2-3 SC Emma.