Datum: zondag 22 september 2019, 16:19 - Auteur: Redactie

Vervelende ouverture voor TVC Breda thuis tegen Neerlandia ’31

Het ontbreken van een aantal basisspelers brak TVC Breda zondagmiddag op in 5B. Neerlandia ’31 kwam, zag en overwon op sportpark Kwakkelhut.

Iedereen keek logischerwijs uit naar de eerste pot voetbal van het seizoen, maar de ouverture van de club uit Tuinzigt eindigde in een anti-climax. Alhoewel de Viola’s voor rust de controle leken te hebben, sloegen de bezoekers uit Dorst genadeloos toe aan de Kwakkelhutstraat. Uiteindelijk stonden de pijnlijke 0-4-cijfers op het scorebord, maar wist nieuweling Bryan Veth de sportieve eer nog enigszins te redden. Meer zat er niet in mede door het gemis van basisklanten als doelman Diego Theunissen en steunpilaar Ankie Janiak.

Neerlandia had zodoende een vrij makkelijke middag achter de rug, terwijl de Bredanaars baalden. Na afloop praatte Voetbalinbreda.nl even bij met ex-spits Johan Rijndorp, die nu deel uitmaakt van de technische staf. “Blijkt gewoon dat we net als vandaag heel wat jongens niet kunnen missen. Volgende week zijn we eindelijk compleet op Theunissen na.  Uiteindelijk als je verliest vandaag is het terecht, de tweede helft was verder onder de maat met vier persoonlijke fouten.” Komend weekend reist TVC Breda af naar SVG.

TVC Breda – Neerlandia ’31 1-4 (0-0)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Neerlandia ’31, 1-4 Bryan Veth.