Datum: zondag 16 oktober 2022, 15:33 - Auteur: Redactie

Van Beckhoven redt een punt voor WDS in Rotterdam

WDS ’19 is ook na speelronde 4 ongeslagen. In Zuid-Holland leek het er even op dat de ploeg uit de Haagse Beemden zou verliezen, maar de jonge revelatie uit Kesteren stak daar een stokje voor in 4C.

Op een zwaar veld was de grote onbekende, Pretoria om precies te zijn, de tegenstander van de oudste amateurclub van Breda. De wedstrijd begon gelijk al met een cruciale redding van WDS-goalie Nick Verhagen in een 1 op 1-duel. Verder valt weinig te vermelden over de eerste helft, behalve dat Bart van Eekelen na een halfuur spelen uit de wedstrijd getrapt werd. De slechtste 45 minuten tot nu toe van de Blauwen.

De tweede helft was het iets beter van het bezoek uit Noord-Brabant. Veel lange ballen vanuit Pretoria en WDS aan de bal onder de maat. Behalve wat vrije trappen rond de zestien meter, maar meer niet. Rond de 60ste minuut een buitenspelgoal van Pretoria, maar verder blonk Verhagen wederom uit. Een heer en meester onder de lat.

In de 81ste minuut de openingstreffer van de thuisploeg. Een overtreding van Willem Donker aan de zijkant van het veld werd indraaiend genomen. Bij de tweede paal werd de bal binnen gewerkt. Amper twee minuten later; vrije trap voor WDS op achttien meter van de vijandelijke goal. Levi van Beckhoven nam de bal en de keeper blunderde opzichtig; 1-1 en tevens de eindstand.

“Na een slechte wedstrijd van onze kant weten we dan toch een punt te pakken ondanks de late tegentreffer. Waar we vorig seizoen na zo’n tegenslag gelijk nog een kans of goal tegen krijgen, rechten we nu gelijk onze rug en maken nog de 1-1. Pretoria is een lastige tegenstander en hier gaan nog veel clubs punten laten liggen. Nu genieten van een weekendje rust en dan wacht PCP”, aldus coach Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

Pretoria – WDS ’19 1-1 (0-0)
1-0 Pretoria, 1-1 Levi van Beckhoven.