Datum: zaterdag 5 februari 2022, 22:19 - Auteur: Redactie

Van Galen verlaat Groen-Wit; geruchten zwellen aan

Martijn van Galen heeft besloten zijn contract bij Groen-Wit niet te verlengen. De ex-prof heeft de voorkeur om trainer te zijn van een club spelend op een hoger niveau dan de zondag derde klasse A.

De laatste jaren was Van Galen (foto) hoofdcoach van de club uit Princenhage, waar hij ook zijn beide zoons (Tijn en Jop) zag debuteren in de hoofdmacht. Dit seizoen draaien de Bredanaars bovenin mee de ranglijst en is de droom van promotie realistisch. Het bestuur van de club van de Postillonstraat was voornemens het contract met Van Galen te verlengen, maar de voormalige spits van onder meer KV Mechelen en VVV-Venlo past dus.

“Ik kan het achterste van mijn tong niet laten zien”, vertelt Van Galen aan Voetbalinbreda.nl doelend op de keuze voor een nieuwe club. Het is echter altijd een wens van hem geweest om Baronie te trainen. De vereniging waar hij als voetballer Nederlands amateurkampioen werd en waar ook zijn zoon Tijn heeft gespeeld. Baronie ziet succescoach Jurriaan van Poelje vertrekken na de zomer.