Datum: zondag 26 februari 2023, 16:55 - Auteur: Redactie

Sander van Gils knalt Bavel naar periodetitel in extremis

In 3B is de periodetitel zondagmiddag naar Bavel gegaan. Op eigen veld won de degradant de topper van SV Reeshof na een krankzinnige slotfase.

Voetbal blijft een fenomeen. Van de ene op andere minuut veranderen teams van kwetsbaar en onzeker, naar heersend en euforisch. Bavel ondervond dat tegen directe concurrent Reeshof. De Bredase dorpelingen wisten dat de zege nodig was om de periodetitel te pakken en koploper te blijven, maar de bezoekers staken daar aanvankelijk een stokje voor door de ruststand op 0-1 te bepalen.

En er waren moment dat de strijd beslist kon worden in het voordeel van de Tilburgers, maar de 0-2 viel niet. Uit geslagen positie was daar echter opeens Brecht Tielemans. Enkele dagen eerder nog uitblinker tijdens de optocht in Bavel en Kielegat en nu ook op sportpark de Roosberg, waar hij ongeveer vijf minuten voor tijd een balletje achter het standbeen in het vijandelijke doel zag rollen: 1-1.

De formatie van coach Coen Rijppaert rook in de slotfase bloed en beet zich vast in Reeshof, dat wankelde en bloedde. In de slotminuut ontplofte het Bavelse complex. Een uitbarsting van vreugde die men in jaren niet had ervaren. Sander van Gils (foto) knalde de winnende tegen de touwen en verzekerde de groenhemden daarmee van winst van de periode en gegarandeerde kansen op promotie.

Voetbalinbreda.nl sprak met captain Erik Meijerink. “We deden een goede omzetting in de rust en speelden daarna 3-5-2. Dit was een cruciale en zakelijke overwinning. We staan door deze slotfase nu vijf punten los aan kop en zijn periodekampioen. Dat is geweldig. Wat het succes is van dit allemaal? We zijn gewoon een lastig te kloppen ploeg die altijd makkelijk scoort”, aldus de routinier vanuit een dampende kantine.

Bavel – SV Reeshof 2-1 (0-1)
0-1 SV Reeshof, 1-1 Brecht Tielemans, 2-1 Sander van Gils.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss