Datum: vrijdag 23 oktober 2020, 14:20 - Auteur: Redactie

“Beek Vooruit op zijn sterkst zonder Corona-maatregelen’

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag tweedeklasser Beek Vooruit was het begin van het seizoen wisselend. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de club uit Prinsenbeek.

In het bekertoernooi verliep alles crescendo voor de Bredase dorpelingen (ticket bemachtigd voor de volgende ronde tegen RFC ZO), maar in 2E was het de laatste tijd stukken minder met onder meer het gevoelige thuisverlies tegen promovendus Bavel (2-3). Met vier punten uit vier wedstrijden is de tussenbalans dan ook nog niet heel goed voor de oranjehemden. Hoe kijkt aanvoerder Wesley van Oers naar de voorbije weken en de onzekere toekomst?

“We zijn de competitie wat wisselvallig begonnen, vooral wat onwennig. We hadden ook geen ideale voorbereiding door de Corona-crisis en daarnaast ook erg veel blessures. Dit lag denk ik aan het feit dat we bijna vijf maanden stil hebben gelegen, dat maakt het ook niet beter. We willen met de nieuwe trainer (Marcel van Helmond, red.) meer voetbal in ons spel brengen en je merkt op de training dat dit steeds beter gaat. We zijn bewust aan het voetballen.”

”De eerste wedstrijd tegen VOAB heb je gewoon gelijk een hele taaie tegenstander, dan pak je een punt, maar het gevoel na de wedstrijd was wel dat we de drie punten hadden kunnen pakken. Uit bij FC Tilburg winnen we na een goede eerste helft en een hele slechte tweede helft en daarna verliezen we twee duels op rij. We hadden moeite om ons aan te passen in een nieuw syteem en dit zag je terug op het veld. Helaas hebben we ons nog niet kunnen revancheren door de Corona-crisis.”

”Wat wij missen is de kleedkamer-sfeer, het lolletje, het samen zijn en een biertje drinken na afloop. Dat maakt Beek Vooruit enorm sterk en dat valt nu weg. Je komt naar de voetbal puur om 90 minuten te spelen, het sociale aspect is helemaal weg en hiermee ook het plezier. Dat zie je bij iedereen en alles terug. Maar het is helaas de situatie waar we nu in zitten en nog wel even in blijven. Ik hoop dat we snel weer kunnen en mogen ballen. Maar dan wel gewoon alles er op en er aan, dan zijn wij op ons sterkst”, aldus de verdediger.