Datum: vrijdag 21 mei 2021, 23:46 - Auteur: Mica de Montigny

Van Oorschot ruilt RBC-avontuur in voor Advendo 3

Vorige zomer liet Robbert van Oorschot de zondagtak van Oosterhout nog verbijsterd achter door last-minute naar RBC te gaan. De voormalige basisspeler van Baronie, die uiteindelijk nog even bij WDS ’19 belandde, keert anno 2021 echter terug naar huis. Wij spraken met de 34-jarige Bredanaar.

Bij de ex-profclub uit Roosendaal bleef zijn avontuur beperkt tot twee wedstrijden. De Corona-crisis maakte ook voor hem en zijn ambitieuze vereniging een einde aan actief voetbal. Ondertussen smeedden een hoop jongens van de club, veelal pensionado’s, plannen voor een hereniging. Niet in het eerste team van coach Omid Chaab, dat al jaren in de kelder van het zondagvoetbal acteert. Neen, gezellig in het derde. Het moet een mythisch ensemble worden, wat nog jaren de tongen los zal maken in de regio. Advendo 3, met dus een topgoalie onder de lat. Van Oorschot vertelt er het één en ander over.

“Ik heb nog met de nieuwe hoofdcoach Robert Braber gesproken over een verlenging van mijn verblijf bij RBC, maar het is mooi geweest. Ik gaf aan dat ik er nog over na wilde denken, maar ik heb geen zin meer om zover te rijden. Ik heb meer zin om tijd te maken voor plezier maken met vrienden en voetbalvrienden”, legt de voormalige Hoofdklasser uit. Even mooi als pijnlijk is dat het toekomstige derde elftal sterker zal worden dan het eerste elftal, althans, zo lijkt op te maken uit alle namen die de revue passeren. Niet alleen Van Oorschot zal deel uitmaken van het vriendenteam, ook Devon van Dam, Kevin Muntslag, Mehmet Cakal, Jeffrey Vernack, Emre Ucerler, Mario Koense, Nicky van Santvoort en Jacob Jamroz (zomaar een greep uit de grote lijst) zijn niet de minste spelers die sportpark ‘t Kadijkje willen gaan betoveren om de week om 10:00 (!) uur in de ochtend.

En of Van Oorschot dan om 12:00 een biertje drinkt en een broodje frikandel eet om vervolgens aan te sluiten bij het eerste om een uur of 13:00? “Misschien wel, het is een prima tijdschema op deze manier, haha”, zo laat hij de deur voor selectievoetbal op een kiertje. “Dit is mijn afscheid eigenlijk wel als het gaat om het spelen in het hoogste elftal, maar als het nodig is wil ik het eerste wel helpen en een wedstrijdje keepen. Ik ben nog fit. Het blijft toch Advendo en als ze nood hebben dan doen we dat gewoon.” Mooi bijkomend gegeven is dat het unicum nu bereikt is: Van Oorschot speelt bij Advendo, waar ook zijn twee zoontjes Noah en Levi voetballen. “Samen met Marco Gokke train ik de mini’s van Advendo elke zaterdagochtend. Zijn zoon zit met mijn kids ook op de voetbalschool van Advendo, dus hoe mooi is dat. Maar ons derde team wordt in elk geval wel een aardig team, de plannen lagen er al, maar mede door mij kwam het nog niet van de grond. Nu hebben Edwin Frijters en ik doorgepakt. We hebben er weer zin in!”

Kijk nou toch: zowaar weer een nieuwtje van Voetbalinbreda.nl. Corona maakt financieel een puinhoop van alles, maar we gaan gewoon door. We zien alsnog honderden bezoekers per dag, terwijl we niks meer doen in deze voetballoze periode. Daarom proberen we nu al de draad op te pakken en jullie weer te entertainen. Zeker omdat we in augustus ons 10-jarig jubileum vieren. Gaat het met jouw bedrijf wel goed? Probeer eens een balletje op te gooien en met ons te linken. Mail naar info@voetbalinbreda.nl en laten we elkaar versterken!