Datum: zondag 8 oktober 2023, 15:43 - Auteur: Redactie

VCW neemt koppositie over van SAB na onderling duel

Degradant SAB is zijn koppositie kwijt geraakt zondagmiddag. In 5B was mede-degradant VCW thuis te sterk voor de ploeg uit Ruitersbos.

.

In Wagenberg ondervond SAB dat het lastig voetballen kan zijn. De dorpsclub kwam nog wel op achterstand toen Jules van de Pol de ploeg van trainer Martijn Malinka aan de leiding bracht, maar nog voor rust pareerde VCW: 1-1. De Bredanaars lieten zich daardoor niet van de wijs brengen en opende furieus na rust. Captain Jordy den Tenter onderstreepte zijn puike vorm en zette SAB weer op 1-2.

Lang konden de Sint Anna Boys echter niet jubelen om die voorsprong. VCW reageerde als door een adder gebeten en kantelde het duel volledig. Van 1-2, naar 5-2: bizar. Toch kwam de spanning terug in de strijd. Rick Mertens (foto) maakte de 5-3, waarna Calvin Vertriest de aansluitingstreffer binnen wist te leggen. Die goal kwam net te laat voor een eventuele gelijkmaker: 5-4.

“Het was niet best, we hebben niet gevoetbald, veel lange ballen gespeeld en zij kregen teveel ruimte. We kwamen nog wel terug tot 5-4, maar helaas. We moeten gewoon gaan voetballen en stoppen met lange ballen geven. Verdedigend minder ruimte weggeven, dan komt het goed”, aldus doelpuntenmaker Den Tenter na afloop in gesprek met Voetbalinbreda.nl.

VCW – SAB 5-4 (1-1)
0-1 Jules van de Pol, 1-1 VCW, 1-2 Jordy den Tenter, 2-2, 3-2, 4-3 en 5-2 VCW, 5-3 Rick Mertens, 5-4 Calvin Vertriest.