Datum: zondag 31 maart 2019, 16:00 - Auteur: Redactie

VCW snoept punten af van hoger geklasseerd DIA

Vorig weekend won DIA nog van VCW, maar het uitduel in 4C ging verloren. Zondagmiddag was VCW de morele winnaar in Wagenberg.

DIA begon goed in de Gemeente Drimmelen en binnen drie minuten stond het 0-1 door een rake vrije trap van Remco Sluijk. Het bezoek uit Teteringen was het eerste kwartier ook sterker. Daarna golfde het spel op en neer. De tweede helft begon DIA weer sterk, maar wist dit weer maar een kwartier vol te houden.

Waar DIA wel kansen kreeg, maar het net niet wist te vinden, scoorde VCW de 1-1 uit een vrije trap die onder de springende muur doorging. DIA creëerde nog wel wat, maar het was te weinig om aanspraak te maken op de winst. Martijn Malinka, coach van de Bredase dorpelingen, sprak met Voetbalinbreda.nl.

”Ik ben vandaag niet echt tevreden. We voetballen te veel tegen ons zelf. En dat moet er uit”, aldus de vertrekkend oefenmeester, die volgend seizoen een jaar vrij lijkt te nemen. Komend weekend moet hij met zijn formatie weer aan de bak. Dan komt de nummer 3 Blauw Wit ‘81 op bezoek.

VCW – DIA 1-1 (0-1)
0-1 Remco Sluijk, 1-1 Pim van Oers.