Datum: zaterdag 8 juni 2024, 18:10 - Auteur: Redactie

Veerkrachtig Internos schakelt TSC uit na verlenging

Internos redde zaterdag zijn derde klasse-status tegen vierdeklasser TSC. Moeizaam was het echter wel in Etten-Leur, waar de thuisclub na extra tijd pas kon winnen van de leeggestreden Oosterhouters. De finale van de nacompetitie is nu een feit voor de geel-blauwen.

Sportpark de Hoge Neerstraat verveelde zich geen moment tijdens de halve finale van de zogenaamde play-offs. Het dit seizoen geplaagde Internos kruiste de degens met het vriendenteam van TSC en dat leverde ruim twee uur spanning op. De gastheren van nieuwbakken trainer Erik Nijssen werden voor rust verrast door de regisseur van de gasten: Jules Wouters. De ervaren nummer 10 nam een vrije trap op sublieme wijze en zag hoe Internos-goalie Ticho van Dijk, normaliter onder de lat bij het derde, tevergeefs met zijn arme zwaaide: 0-1.
 
Internos oogde futloos, braaf en onmachtig, maar herstelde dat tijdens de pauze. In de tweede helft begon de thuisploeg meer risico te nemen en met name dankzij twee andere spelers van het derde, Bart Boeren en Danny Poppelaars, ging het stukken beter. Sterker nog, TSC kwam er niet meer aan te pas. De gemiddelde leeftijd van de formatie van coach Adrie van Strien ligt ver boven de 30 en dat werd zichtbaar. Internos had meer zuurstof, energie en wilskracht. Het was uiteindelijk de naar Unitas ’30 vertrekkende vedette Svan van Zwam die opstond.
 
De grote spelmaker nam een bal aan in de zestien van de bezoekers en trapte het leer in de hoek achter TSC-goalie Yannick Millenaar: 1-1. Op dat moment was ook Ramon Krijnen ingevallen. De linksback mocht een minuut voor tijd een vrije trap nemen, maar Millenaar frustreerde hem en het thuiskamp met een uiterste krachtsinspanning, waardoor TSC goed weg zou komen. Maar diep in blessuretijd werd degradatie toch bijna een feit voor Internos. De thuisdefensie verkeek zich op een stuiterbal, waardoor TSC-captain Wouter van Steyn plots doorbrak.
 
Oog in oog met Van Dijk verprutste de routinier de megakans echter. Zijn schot met links ging van een meter of vier langs de verkeerde kant van de paal. Internos-middenvelder Jaye Musters, één van de vele geblesseerden dit seizoen, schrok zich een hoedje. Hij had eigenlijk met zijn krukken strompelend van de tribune moeten lopen en afdaling naar de zaterdag vierde klasse moeten accepteren, maar Van Steyn voorkwam dat dus met een ongelooflijke misser. Scheidsrechter Nico Opstraat liet nog lang doorspelen, maar floot voor de verlenging.
 
En in die verlenging was het meteen raak: Boeren dook op in de doelmond en rondde af: 2-1. TSC bakte er niks meer van, lokte wat opstootjes uit, maar het was wachten op de doodsteek van Internos. En die zou er ook komen.. Invaller Emin Dizdar kreeg een eerste kans van dichtbij op aangeven van Van Zwam, maar miste. Toen TSC-keeper Millenaar in de slotfase van de extra tijd nog meeging voor een vrije trap, verdedigde Internos die uit, waarna Dizdar helemaal alleen op een leeg doel af mocht lopen: 3-1. Internos redde het vege lijf.
 
TSC daarentegen kan op vakantie. Routinier Jan Joossen was realistisch toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. “Wij hebben gewoon een goed seizoen gedraaid. In onze reguliere competitie hebben we het alleen tegen de top drie niet echt goed gedaan, maar wel periodekampioen geworden. En dan zie je in de nacompetitie dat we een derdeklassers uitschakelden vorige week en dat we ook een derdeklasser als Internos laten wankelen. Maar we moeten realistisch zijn. We zijn op leeftijd en niet fit.”
 
“Maar we gaan wel door. We kunnen leuk voetballen, maar of we iets te zoeken hadden in de derde klasse weet ik niet. Dan hadden we moeten verjongen wellicht”, aldus de middenvelder, die nog niet weet of hij doorgaat komend seizoen, maar wel aangaf dat TSC ZA doorgaat. Bij Internos was iedereen opgelucht, maar was er geen ruimte voor praatjes. Het spel moet beter om te handhaven. De finale, volgende week zaterdag op neutraal terrein, is tegen mede-derdeklasser Alblasserdam, dat won van De Fendert: game on.
 
Internos – TSC ZA 1-1 (0-1) Internos wint 3-1 na verlenging
0-1 Jules Wouters, 1-1 Sven van Zwam, 2-1 Bart Boeren, 3-1 Emin Dizdar.