Datum: vrijdag 5 augustus 2022, 22:35 - Auteur: Mica de Montigny

Velanas bezorgt NAC Breda de winst in ouverture ‘KKD’

Voor bijna 15.000 toeschouwers won NAC de opening van de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond. Helmond Sport bood goed weerstand, maar moest na rust buigen voor een schitterende goal van een fris spelende thuisclub.

Optimise is wat er overheerst in het Rat Verlegh Stadion. Na maanden zonder voetbal kriebelt het bij eenieder. De grasmat ligt er stralend bij, de zon straalt overigens ook. De heren die de pers ontvangen lachen breeduit en zodra het eerste fluitsignaal klinkt is het los. NAC oogt sterk onder nieuwbakken coach Molenaar, die een pak nieuwe spelers heeft open moeten trekken. Het levert kansen op in de beginfase, maar geen goals. De bezoekers uit Hellemond raken de paal en worden sterker als de rust nadert.

Aanvoerder Plat, die samen met de mannen op rechts Lucassen en Agougil uitblinkt, neemt de Noad Advendo Combinatie na rust bij de hand. Hij is degene die na een heerlijke aanval de bal bij Velanas bezorgt. Dreigen met een knal, maar steken naar de vice-captain van de geel-zwarten. Velanas draait en knalt laag en beheerst binnen: 1-0 vlak voor de B-side. De sfeer wordt er vanzelfsprekend alleen maar beter op. Ondertussen vechten de gasten voor een punt en dringen aan, maar het thuispubliek steunt NAC.

Uiteindelijk moet doelman Kortsmit niet vissen en is het seizoen begonnen met een rake driepunter. De supporters blijven opvallend lang op de tribunes toekijken hoe hun helden de overwinning vieren. De toon is gezet. NAC is overgenomen door NAC=Breda, Unibet was zojuist gepresenteerd als nieuwe sponsor/partner en de binnenstad kan ouderwets bestormd worden door tevreden voetballiefhebbers uit de Parel van het Zuiden. Ondanks een status als ‘niet titelkandidaat’ is de hoop en de potentie wel aanwezig.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL GEMAAKT DOOR JOS THOMMASSEN OP ONZE FACEBOOK-PAGINA

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss.

NAC Breda – Helmond Sport 1-0 (0-0)
1-0 Velanas.