Datum: zondag 17 oktober 2021, 17:04 - Auteur: Redactie

Verliezend Bavel zit in ‘puntencrisis’, geen ‘vormcrisis’

Voor de tweede keer op rij een nederlaag met in totaal zes tegengoals: Bavel heeft betere tijden gekend. In 2E was Cluzona zondagmiddag te sterk voor de Bredase dorpelingen.

Het zal Glenn van Peer niet lekker zitten. De laatste jaren frustreert hij menigeen met zijn reddingen en incasseert hij nooit veel tegengoals. De laatste weken gaat het net even iets anders. Na de pijnlijke 2-1-nederlaag van zeven dagen eerder bij JEKA, was ditmaal Cluzona de boeman. En sportpark de Roosberg zal toch enigszins verbaasd toegegeken hebben hoe de Bredase dorpelingen het uit handen gaven.

Sander van Gils opende namelijk de score en toen verdediger Bas Plasman de marge verdubbelde was de thuisclub goed op weg naar een mooi resultaat. Na rust werd het 2-1, maar Van Gils mocht aanleggen voor een strafschop. De normaal zo trefzekere aanvaller faalde echter vanaf elf meter en verzuimde zo de 3-1 binnen te knallen en daarmee misschien wel de volle buiten binnen te slepen voor Bavel.

Want na die misser ging het goed mis voor de Baviaonen. De CLUb ZOnder NAam produceerde de gelijkmaker, nam de leiding en liep zelfs uit naar 2-4. “Of we een vormcrisis ervaren? Nee. Een puntencrisis? Dat is beter verwoord, ja. Het resultaat zat er wel in, maar de wedstrijd duurde net iets te lang. Deels hebben we het weggegeven, maar qua spelbeeld was een gelijkspel ook mogelijk “, aldus captain Erik Meijerink na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Bavel – Cluzona 2-4 (2-0)
1-0 Sander van Gils, 2-0 Bas Plasman, 2-1, 2-2, 2-3 en 2-4 Cluzona.