Datum: vrijdag 8 november 2019, 22:48 - Auteur: Redactie

Verliezend NAC blijft teleurstellen na eerste periode

NAC heeft vrijdagavond niet weten te winnen op bezoek bij Almere City. In het Yanmar Stadion werd het uiteindelijk 1-0 voor de thuisploeg. Youri Loen maakte het enige en dus winnende doelpunt.

Trainer Ruud Brood had in Almere basisplaatsen ingeruimd voor onder meer Huseyin Dogan, Othmane Boussaid en Javier Noblejas. Laatstgenoemde keerde terug van een blessure.

NAC begon de wedstrijd met een kans, ware het niet van Ivan Ilic de voorzet van Boussaid verkeerd raakte. Aan de andere kant kreeg Almere City een vrije trap waar De Parel van het Zuiden moeite mee had. Loen stichtte gevaar door maar net naast te schieten. James Efmorfidis schoot even later eveneens naast, in een fase waarin de thuisploeg de bovenliggende partij was.

Namens NAC vielen er voorzetten van Boussaid en Arno Verschueren te noteren, maar die ballen bereikten geen NAC-speler voor het doel van Almere. Na een halfuur spelen volgde de beste kans van NAC voor rust, een schot van Verschueren dat met moeite werd weggewerkt door keeper Joshua Smits. Omdat ook Olij zijn doel schoon hield stond het bij rust nog 0-0.

De ploeg uit Breda kwam aardig uit de kleedkamer, maar het ontbrak aan de juiste eindpass. Zo werd een bal van Dogan op Luka Ilic net onderschept en pakte Smits een schot van Luka Ilic. In de 55e minuut volgde een goede aanval van NAC, maar opnieuw bleek Smits een sta in de weg. De goalie bracht ook redding op een goed schot van Ivan Ilic.

Tien minuten later werd de kopbal van Noblejas van de lijn gehaald en lag de bal plots aan de andere kant in het net. Loen rondde de counter af met een harde schuiver: 1-0. Diezelfde Loen werd deze wedstrijd nog een aantal keer gevaarlijk, maar vond meerdere keren Nick Olij op zijn weg, die met enkele puike reddingen NAC behield van een grotere achterstand.

Aan de andere kant hing de lat in de weg voor Colin Rösler. De verdediger kopte vanuit een corner op het aluminium en zag zo dat de gelijkmaker niet viel. Dat zou in het restant van de wedstrijd ook niet meer gebeuren, waardoor de eindstand 1-0 bleef.

(Bron: nac.nl)

Almere City – NAC Breda 1-0 (0-0) 1-0 Loen.