Datum: zaterdag 19 november 2022, 17:21 - Auteur: Redactie

VIDEO: SCO pakt de eerste periodetitel bij dapper strijdend DVVC

SCO is de baas in 4D. Zaterdagmiddag versloeg de ploeg uit Oosterhout het als laatste geklasseerde DVVC in een leuke en spannende derby, waardoor de titel ‘periodekampioen’ een feit is voor de blauwen.

Op sportpark Dongekant ontvouwde zich verassend genoeg een ijzingwekkende wedstrijd, waarin DVVC zijn status als hekkensluiter absoluut niet onderstreepte. Sterker nog, het thuispubliek genoot van een spannende pot voetbal tegen het favoriete SCO. Het bezoek uit Oosterhout ging rusten met een voorsprong dankzij Bram Laming, maar de ploeg uit Dongen schakelde na rust scherp om, waarbij Thomas Wientjens weg werd gestuurd en zijn kompaan Dylan de Ruijsscher bediende: 1-1.

Plots was het David tegen Goliath en de reus kreeg stiekem stress. SCO panikeerde echter niet lang en stapelde kans op kans: paal, lat en de vijandelijke keeper stonden steeds in de weg. DVVC miste zowaar een pingel tussendoor. Uiteindelijk was het Noa Peeters, wie anders, die de blauwhemden zege liet vieren met de winnende treffer. En er kwam nog veel beter nieuws: titelconcurrent RFC speelde gelijk, waardoor SCO in de kleedkamer te horen kreeg dat het periodekampioen was geworden (zie video hier onder).

Genoeg reden voor Voetbalinbreda.nl om met één van de winnende coaches te praten na afloop: Maikel Cohen. “We waren niet in beste doen vandaag, maar waren wel sterker dan DVVC. Het belangrijkste is dat we de periodetitel binnen hebben, Of we nu een drankje doen bij DVVC? Ja, hier in de kantine. DVVC is een leuke ploeg. We gaan zo naar SCO en daarna het stadje in”, lachte de jonge oefenmeester zijn tanden bloot. Genoeg reden om gelukkig te zijn: SCO is aan.

DVVC heeft nog altijd maar een puntje, maar kon rekenen op sympathie van de toeschouwers. “Hier in de kantine hoor ik dat het een mooie pot was voor alle aanwezigen vandaag. We hebben keihard gewerkt en nog twee grote kansen gekregen op de 2-2 met een penalty, maar uiteindelijk verliezen we terecht van een sterker SCO. Op deze uitslag kunnen we wel verder bouwen. Volgende week gaan we weer volle bak voor de eerste drie punten strijden, daar hebben we alle vertrouwen in”, aldus Guus de Jong.

DVVC – SCO 1-2 (0-1)
0-1 Bram Laming, 1-1 Dylan de Ruijsscher, 1-2 Noa Peeters.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss