Datum: zaterdag 19 maart 2022, 18:41 - Auteur: Mica de Montigny

VIDEO: The Gunners kraakt onthutsend zwak Baronie ZA

The Gunners blijft koploper DESK in de nek hijgen in 4D. Zaterdagmiddag was de club uit de Haagse Beemden een maat te groot voor het gehavende zaterdagteam van Baronie.

Wij kunnen het ons haast niet voorstellen, maar leest U voor het eerst een verslag van The Gunners, dan maken we nogmaals duidelijk dat het voetbal normaliter niet om van te watertanden is. De ploeg uit Gageldonk scoort vrij moeilijk en bikkelt meer dan dat het Ajax-achtige aanvallen op de mat legt. Desondanks doet de formatie van Brian Piris keihard mee om de titel. En zaterdag, onder het toeziend oog van bijna 150 toeschouwers, was het voetballende gedeelte helemaal niet zo slecht bij vlagen.

Natuurlijk kwam dat door de personele problemen bij Baronie en hun vormdip, maar de doelpunten waren fraai op sportpark het Hooghuys. The Gunners verloor het uitduel met 3-0, maar deze keer waren de rollen volledig omgedraaid. Wat Baronie precies kwam doen is onduidelijk, maar het leek vaak nergens op. Voor rust voetbalden de jonge Baronnen aardig mee, maar het was de thuisclub die de zaken deed. Eerst was het de voor de zoveelste keer teruggekomen spits Tommy Mol die scoorde, daarna draaide Sam Bestman een corner in: 2-0.

In de tweede helft werd het alleen erger voor de bezoekers. Met Max Denisov in de gelederen heeft Baronie altijd een wapen in huis, maar hij oogde ongeïnspireerd. Af en toe liet hij een tegenstander tegen zich aan lopen, merkte dan dat zijn bewaker hem de bal per sé af wilde snoepen en kapte hij nog een keer extra om hem alsnog op finesse te passeren en daarna nog één. Denisov heeft in zijn linker grote teen meer talent dan het halve basisteam van The Gunners bij elkaar, maar die spelers van The Gunners hebben iets wat Denisov ontbrak: de échte wil.

En dus ging het los: spits Daniël Zwanenburg oogstte lof. Hij is sowieso een bijzonder figuur: een soort cultspeler. Brutale Rotterdammer, klein bierbuikje, maar altijd hard werkend, altijd scorend en gewoon een heerlijk spitske voor de zaterdag vierde klasse. Hij scoorde er twee, beide keren knikte hij lekker binnen op prima voorzetten van Roy Suter. Diezelfde Suter etaleerde zijn traptechniek door een vrije trap een beetje op vreemde wijze in de kruising te schieten (zie video). Toen stond het opeens 5-0. Zijn broer Tim Suter kopte ook binnen (zie video).

Zwanenburg (foto) verzuimde in de slotfase nog zijn hattrick te voltooien. Op een schitterende diepe pass van captain Eljay Hoed probeerde hij over de goalie te koppen, maar dat plannetje mislukte. De 6-0-eindstand was al pijnlijk genoeg. Met name de jonge Baronie-doelman Mathijs de Jongh had het zwaar bij hoge ballen. Geen verrassing, hij hielp Baronie uit de brand en is zelf de keeper van JO-017 2. Het werd een harde les voor hem, maar dat hij zich beschikbaar stelde verdient een groot compliment.

Enfin, de stadsderby was eigenlijk nooit spannend, mede door het feit dat er vele blessures en afwezigen waren. Baronie miste een half basisteam, The Gunners miste captain Paul Pedersen zag Charlie van Oosterhout uitvallen. The Gunners-aanvoerder Hoed stond na afloop Voetbalinbreda.nl te woord. “Ik had meer verwacht van de tegenstander. Ze hebben één of twee kansen gehad. Wij hebben ze gedomineerd.” De verliezende coach Ricardo van den Bos hield het kort: “Het was een geflatteerde nederlaag. Klinkt raar, maar voor rust waren wij beter.”

Voor Baronie is het seizoen min of meer over. Degraderen kan niet, prijzen pakken zal ook niet lukken. The Gunners daarentegen is op een puntje van DESK aan het dromen stiekem. Kwalitatief gezien moet DESK altijd kampioen worden, maar met DESK – The Gunners volgend weekend is er van alles mogelijk. Een nederlaag zal duidelijk maken dat promotie via de nacompetitie een optie blijft, maar mochten de Bredanaars winnen in Kaatsheuvel, dan lonkt er wellicht iets schitterends aan de horizon.

The Gunners – Baronie ZA 6-0 (2-0)
1-0 Tommy Mol, 2-0 Sam Bestman, 3-0 en 4-0 Daniël Zwanenburg, 5-0 Roy Suter, 6-0 Tim Suter.