Datum: zondag 7 april 2024, 16:36 - Auteur: Redactie

Vierde zege van het seizoen een feit voor Advendo

In 5B kon Advendo weer eens juichen. Voor eigen publiek werd directe concurrent HZ ’75 overtuigend opzij gezet door de ploeg uit de Hoge Vucht.

Sportpark ‘t Kadijkje smulde van de aangename temperatuur, het aanvalsgeweld van de formatie van coach Richard Hoogkamer en drie verdiende punten tegen de bezoekers uit Hooge Zwaluwe. En dat was toch knap, want beide ploegen bungelen onderin de ranglijst en HZ had zijn laatste duel dik gewonnen van SAB. Advendo was daar niet van onder de indruk en opende al snel de score.

Het was de van zijn zaalvoetbal-verplichtingen teruggekeerde Kasthuran Chelliah die de handjes op elkaar kreeg. Hij ging een één tweetje aan met Soala Alhassane, kapte zijn man uit en rondde a la Kylian Mbappé met een kenmerkend schot in de korte hoek: 1-0. En daarna ging het hard: Max Uyo verdubbelde de marge en Alhassane bepaalde de ruststand op 3-0: ongekende luxe in Breda-Noord.

Na de pauze haalden de rood-witten hun voet iets van het gaspedaal af, maar werd het alsnog 4-0. Alhassane dolde een paar vijandelijke verdedigers en scoorde knap. Het slotakkoord was voor de dorpelingen: 4-1. Advendo staat nu achtste van de elf en kan in de laatste drie competitieduels nog stijgen als het onder meer nog tegen hekkensluiter TPO en concurrent DIOZ moet.

Advendo – HZ ’75 4-1 (3-0)
1-0 Kasthuran Chelliah, 2-0 Max Uyo, 3-0 en 4-0 Soala Alhassane, 4-1 HZ ’75.