Datum: woensdag 15 februari 2023, 23:57 - Auteur: Redactie

VIDEO: Voetbal in Breda-team wint van Turks en Syrisch Voetbal in Breda-team

Na de vreselijke aardbevingen van eerder deze maand in Turkije en Syrië organiseerde Voetbalinbreda.nl woensdagavond een benefietwedstrijd voor de slachtoffers. Spelers van selecties uit ‘onze regio’ Breda en een team met Turkse en Syrische spelers die bij clubs uit ‘onze regio’ Breda spelen maakten er een zeer sportieve en spannende wedstrijd van, die na rust werd beslist.

Hier onder vindt U de selecties en spelers die in actie kwamen en zullen in de loop van donderdag de samenvatting (video van De Drone Analist) worden toegevoegd alsmede de foto’s van Click United. Op het complex van WDS ’19 werd 411 euro opgehaald van lieve toeschouwers, terwijl er online via onze donatiepagina 863 euro (inclusief 200 euro kantineopbrengst) is opgehaald door onze trouwe volgers. In totaal dus 1274 euro in een dag tijd!

‘VERSLAG VAN EEN MEMORABELE AVOND’

Terwijl de vriendelijke bar-vrouwen en vrijwilligers van de oudste amateurclub van Breda al om 18:00 uur klaar stonden voor de ontvangst van tientallen voetballers, druppelden de eerste coaches al binnen. Martijn van Wanrooy, zeer behulpzaam en enthousiast als altijd, was de eerste. Fatih Kaya en Sedat Siner niet veel later en uiteindelijk Gino Mac Nack. Ook spelers maakten hun entree. Het was een bijzonder prettig gezicht: Baronie-captain Jamie Kankam die kennis mocht maken met Alper Utu (Advendo) en PCP-spits Mustapha Houba, die scheidsrechter Khalid Bittich met een grote glimlach groette. Echt waar: vanaf de eerste seconde was de sfeer warm.

Terwijl een aantal spelers hun verhaal deden een journalist van de krant, de spelers en coaches gezellig met elkaar ouwehoerden, kwamen ook al een aantal toeschouwers binnen. Onder meer TVC Breda-coach Johan Rijndorp, die samen met zoon Romano, die niet helemaal fit was om mee te doen zelf, een kop koffie bestelde. Toen dat bekertje leeg was, werd het ook tijd om de kleedkamers op te zoeken. Kort erna kwamen de pure voetballiefhebbers en de mensen die de slachtoffers van de aardbevingen via ons initiatief echt een hart onder de riem wilden steken, het complex op. Kees van Praat, teammanager van UVV ’40, sprak gevoelens uit. Mooie woorden en een donatie.

Maar toen de spelers met de warmig-up bezig waren, kwam ook de familie Van Galen. Baronie-coach Martijn, zijn vrouw en hun schoonfamilie. Drie generaties maar liefst: schitterend. Ook hun donatie. Na indrukwekkende minuut stilte, opende uitgerekend Tijn van Galen de score. De spits van Groen-Wit bekroonde een sterke openingsfase met een prima doelpunt. De Turkse en Syrische spelers kwamen er ook een aantal keer gevaarlijk uit, maar het leek er op dat zij veel goals om hun oren zouden krijgen. Het ‘normale’ ViB-team had wel erg veel kwaliteit op de mat met een paar aangename verrassingen. Abdelaziz Negro, een buitenspeler van SCO om mee te beginnen.

Een diamant die nog geslepen moet worden, maar zodra dat is gebeurd wordt het shinen geen probleem. Of Jaye Musters van Internos, die al binnen een kwartier twee magistrale diepteballen gaf. En de 46-jarige Poolse strijder Mateusz Sleziak. Altijd cool, sterk en beheerst. Maar mede dankzij wat saves van OVV ’67 Huseyin Efe bleef de in schitterende tenue’s acterende ploeg van de Turkse coaches Kaya en Siner overeind. In de tweede helft ging het ViB-team echter los. Het was Justin Kwee, spelmaker van Vierde Divisie-club Unitas ’30, die met een schitterende lichaamsbeweging de vijandelijke defensie aftroefde en soorde uit een droge knal: 2-0. En toen ging het hard. Advendo-topschutter Kendrick Cecilia trapte een ogenschijnlijk makkelijk op te rapen bal.

Maar omdat er een teamgenoot van Cecilia voor de neus van de Turkse keeper stond, ronde hij de hoek in: 3-0. Grensrechter Yunus Arpat vlagde niet en dus stond de goal. Cecilia zag er blij uit, hij beleeft een rampseizoen met zijn club in de kelder van het zondagvoetbal. En ook Rick Mertens bloeide volledig op. Met zijn zondag vierdeklasse-club uit Ruitersbos is het huilen met de op. De Sint Anna Boys staan laatste, maar Mertens etaleerde zijn voetballende skills en kon goed mee met al zijn veel hoger spelende teamgenoten. “Nu weet je ook een keer hoe het voelt om iets te winnen”, grapte zijn gelegenheidscoach Van Wanrooy, die zelf dus ook goed op dreef was.

Maar de vermeende buitenspelgoal bleef dus staan. Dat was het moment voor de ‘rood-witten’ om wat meer te forceren. Aan de hand van Fatih Kamaci, regisseur van Derde Divisie-vereniging Dongen, kwamen er kansen. Met name Sefa Yalcindag (OVV ’67) en Bayram Avci (WDS ’19) gingen op jacht naar de eretreffer. Maar Bavel-keeper Glenn van Peer wilde daar helemaal niets van weten. Zo plukte hij een verschrikkelijke bal uit de kruising en stompte hij nog een zekere goal uit zijn kooi. “Glenn, laat er eens één door voor die mannen”, gilde coach Van Wanrooy gekscherend. “Dan had je mij niet uit moeten nodigen” schreeuwde Van Peer terug naar de zijlijn met een grote glimlach.

Het voormalige keeperstalent van NAC Breda liet weer eens zien waarom hij al jaren één van de beste keepers is in de regio Breda. Toch zou hij een keer moeten vissen. Gelukkig maar. Yalcindag, die gezien zijn potentie ook veel hoger dan de zondag vijfde klasse moet ballen, krulde de bal van dichtbij over zijn handschoenen in de verre hoek: 3-1. De speler die echter de meeste indruk maakte van allemaal, zeker op zijn eigen ploegmaten voor de gelegenheid, was de ervaren Kankam. De aanvoerder van Baronie stuwde zijn ploeg naar voren en oog als een profvoetballer. The Gunners-captain Hoed: “Ik stond met plezier op het veld. Als je naast Kankam staat, voel je je sowieso goed”, lacht hij.

“Die man zet alles weg. Pusht iedereen vooruit, geeft aan waar we druk zetten, wanneer ik moet knijpen, waar de volgende bal moet komen en hij wint elk duel.” Ook Musters heeft in Etten-Leur nog niet met zo’n kanjer gespeeld. “Veel spelers lieten leuke dingen zien, maar Jamie aanschouwen vond ik persoonlijk leuk. Qua coaching en functionaliteit vooral. Hij is verdedigend ijzersterk.En voor de 72-jarige Herman van der Pluijm was het helemaal genieten. “Dit is een toppunt in mijn bestaan als scheidsrechter: , glunderde hij. “Dat ik tussen al deze toppers mocht lopen is ongelooflijk.”

Enfin, het was tijd voor de jonge Bittich om af te fluiten en voor De Drone Analist om de spullen in te pakken, want het was koud in de Haagse Beemden rond de klok van negen. Terwijl er urenlang continu bijna 70 mensen aanwezig waren (110 in totaal met spelers en staf) werd in de kantine duidelijk dat er 411 euro was gecollecteerd.

WDS ’19 hield daarbij nog zo’n 200 euro over aan netto kantineopbrengsten, waardoor er dus een geweldig bedrag werd binnengehaald voor de mensen die het nodig hebben. Wellicht dat er door ons avondje nu families worden voorzien van een tent om in te overleven met wat dekens en eten. Alleen de gedachte al verwarmde het hart van menig voetballer op sportpark Paradijs. Vriendelijk dank een iedereen die kwam kijken. Vriendelijk aan alle super chille spelers en coaches en aan WDS voor de gastvrijheid. De video van de wedstrijd verschijnt zo snel mogelijk online. We vragen jullie nog heel even om wat geduld. Donderdagavond of vrijdagochtend volgt er meer hier.

ViB-Team – Turks/Syrisch ViB-team 3-1 (1-0)
1-0 Tijn van Galen, 2-0 Justin Kwee, 3-0 Kendrick Cecilia, 3-1 Sefa Yalcindag.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S GEMAAKT DOOR VINNIE DE LAAT VAN CLICK UNITED

Voetbal in Breda-Team

Coaches Martijn van Wanrooy en Gino Mac Nack (WDS ’19)

Glenn van Peer – Bavel
Jamie Kankam – Baronie
Eljay Hoed – The Gunners
Abdel Zerai – Groen-Wit
Mateusz Sleziak – PCP
Mustapha Houba – PCP
Tijn van Galen – Groen-Wit
Cheyondre Richardson – Groen-Wit
Rick Mertens – SAB
Kendrick Cecilia – Advendo
Jaye Musters – Internos
Moreno Mertens – Internos
Steven Bliemer – SCO
Abdelaziz Negro – SCO
Justin Kwee – Unitas ’30
Mouhcine Zerouali – PCP

Turks en Syrisch Voetbal in Breda-Team

Coaches: Sedat Siner (Baronie ZO) en Fatih Kaya (OVV ’67)

Huseyin Efe – OVV ’67 
Ufuk Kocakaya – WDS ’19
Mucahit Aydin – Groen-Wit
Ibrahim Aydin – Groen-Wit
Alper Utu – Advendo
Somar Nofal – Advendo
Danisho Siner – WDS ’19
Bayram Avci – WDS ’19
Sefa Yalcindag – OVV ’67
Fatih Kamaci – Dongen ZO
Dilaver Solak – Dongen ZO
Emre Bostanci – KVC Lille United
Erdinc Unal – Advendo

Grensrechters: Herman van der Pluijm en Yunus Arpat
Scheidsrechter: Khalid Bittich

KLIK HIER OM TE ZIEN HOEVEEL GELD WE HEBBEN OPGEHAALD EN VAN WIE!

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss