Datum: maandag 10 mei 2021, 12:50 - Auteur: Redactie

Voormalig JEKA-coach Liebregts terug bij Baronie

Hij stopte eind 2019 als hoofdtrainer van zijn club JEKA, maar heeft opmerkelijk genoeg bijna niks hoeven te missen door de Corona-crisis. Nu zijn werkomstandigheden het weer toelaten, keert Bas Liebregts (foto) terug bij de club waar als hij als eerder werkzaam was: zondag Hoofdklasser Baronie.

Zijn maatschappelijke loopbaan, privéleven en zijn taak als hoofdtrainer van JEKA waren destijds niet meer te combineren en dus verliet hij de Bredase Tricolores met pijn in het hart. Geluk bij een ongeluk: enkele maanden sloeg Corona toe en werd er tot aan dit moment nauwelijks nog gevoetbald. Anderhalf jaar na zijn afscheid van het voetbal, keert de jonge oefenmeester dus terug, als rechterhand van Baronie-coach Jurriaan van Poelje.

“Het werk is onder controle en als assistent heb je wat minder voorbereidingstijd nodig en de mogelijkheid om eens een keer afwezig te zijn. Dat ik nu bij Baronie kan terugkeren voelt aan als een warm bad. Ik heb bij Jurriaan van Poelje mogen proeven aan het senioren voetbal. Enkele jaren terug was ik al assistent daar voor het behalen van mijn TC II en keerde Baronie terug naar de Hoofdklasse door glansrijk kampioen te worden van de zondag eerste klasse.”

“Of ik deze klus zie als een ambitieuze stap terug richting een eerste? Ik denk het wel. Maar eerst maar eens genieten van hopelijk een normaal seizoen, zonder Corona. Voor mij is het overigens in eerste instantie ook de bedoeling om wel een aantal seizoenen op sportpark de Blauwe Kei te blijven”, aldus Liebregts tegenover Voetbalinbreda.nl. De Bredanaar stroomt in juni in op de achtergrond en is vanaf augustus volledig assistent-coach.