Datum: zondag 4 oktober 2020, 15:50 - Auteur: Redactie

Vroege rode kaart kost JEKA de kop thuis tegen Rijen

JEKA blijft kwakkelen in 2E. Zondagmiddag kwam Rijen op bezoek en dat duel was eigenlijk van meet af aan een ergernis voor de Bredanaars.

Randy Klees leverde JEKA de laatste jaren veel puntjes op, maar misschien kostte hij ditmaal punten. Al na twee minuten had de jonge aanvaller de negatieve schijnwerpers op zich gericht gekregen. De dienstdoende scheidsrechter vond een tackle van hem zo ernstig dat hij direct een rode kaart trok. Een hard gelag voor de thuisclub van coach Ivo van Moergestel, die overigens thuis in quarantaine zat.

De Rijenaren wreven in hun handjes en maakten al rap 0-1. Toch vochten de Bredase Tricolores zeer uiterst knap terug in de strijd. De talentvolle Roman Talboom, terug na een mislukt avontuur bij FC Eindhoven, tekende voor de belangrijke gelijkmaker. En dat twee minuten voor tijd. Cruciaal voor de laagvlieger, wiens volledige naam Jeugdig Enthousiasme Kan Alles is.

“Maar toen maakten we een inschattingsfout achterin, waardoor we in de 90ste minuut de 1-2 moesten slikken en ook nog de 1-3 toen onze keeper mee naar voren ging om de gelijkmaker te forceren in blessuretijd. Vervelend, want de arbiter maakte vandaag dubieuze beslissingen”, aldus middenvelder Jules Philippart tegen Voetbalinbreda.nl.

JEKA – Rijen 1-3 (0-1)
0-1 Rijen, 1-1 Roman Talboom, 1-2 en 1-3 Rijen.