Datum: vrijdag 3 november 2023, 22:21 - Auteur: Redactie

Waardeloos NAC glijdt ook bij De Graafschap onderuit

Clint Leemans was niet ongeschonden uit het bekerduel met Quick Boys gekomen en was vandaag niet fit genoeg om te spelen. Casper Staring was zijn vervanger op het middenveld. Aimé Omgba kreeg de voorkeur boven Sigurd Haugen, die genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Kortsmit keerde terug in het doel nadat hij een aantal weken in de lappenmand zat en mocht weer plaatsnemen onder de lat.

De eerste helft was er één van weinig kansen. De strijd werd vooral op het middenveld uitgevochten. Na een half uur werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd doordat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Kort hierna noteerden we de eerste kans van het duel. Een gevaarlijke corner van De Superboeren ging gelukkig voor NAC net voorlangs alles en iedereen, waardoor het doel van Kortsmit schoon bleef.

NAC reageerde hier op door ook gevaarlijk te worden. Victor Wernersson ontsnapte aan de defensie en kreeg een flinke mogelijkheid. Zijn inzet kon net gekeerd worden door doelman Mees Bakker. Dit was tot aan de rust het enige wapenfeit.

Tien minuten na rust kwam De Graafschap er tot tweemaal toe gevaarlijk uit. Roy Kortsmit kon twee maal redding brengen. Met nog twintig minuten op de klok beleefde de doelman een minder gelukkig moment. Hij leek een bal uit de lucht te plukken, maar deze glipte door zijn handen waardoor David Flakus Bosilj de bal eenvoudig binnen kon schieten voor de 1-0.

NAC ging in het slot van de wedstrijd op zoek naar de aanval en creëerde het laatste kwartier meer dan in de 75 minuten hiervoor, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. Het eerste verlies voor trainer Jean-Paul van Gastel in de Keuken Kampioen Divisie is helaas een feit.

Aanstaande vrijdag krijgt NAC de kans zich te revancheren, als Jong Ajax op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.