Datum: zondag 28 april 2024, 15:49 - Auteur: Redactie

Waspik knalt laatste hoop van WDS ’19 aan diggelen

WDS ’19 is nu al klaar in 4B. De periodetitel was zoals altijd een droom aan het einde van het seizoen, maar Waspik zette daar een rood kruis door zondag.

Nummer 2 Waspik, al zeker van nacompetitie, kwam op bezoek op Sportpark Paradijs en amper vier minuten gespeeld en de eerste en enige kans van de eerste helft was voor Waspik. Onder druk van Quinten van Zalen kon goalie Albertino van de Heuvel echter goed redding brengen. Verder weinig noemenswaardige acties in de eerste helft. Een paar kleine schotkansjes voor de gasten en een halve kopkans voor Jamie van Zalen, maar de eerste helft werd afgesloten met de brilstand.

Bewust van het moeten winnen besloten coaches Gino Macnack en Martijn van Wanrooy aanvallend te wisselen. Abdul Avci (foto) en Ojani Muntslag kwamen het veld op voor Santi van Beek en Shane Muishout. Maar ook nu binnen vijf minuten de grootste kans voor Waspik. Jamie van Zalen probeerde de bal weg te werken, maar schoof de bal zo in de voeten van uitblinker Tom van Ool, die de bal hard binnen schoot; 0-1.

Wat WDS ook probeerde, het zat er gewoon geen moment in. Wel heel weinig kansen weggevend, maar zelf ook heel weinig creërend. Een paar lage voorzetten van Abdul Avci kwamen niet aan, wat kleine schotkansjes van afstand, maar al en met al was het te weinig. Halverwege de tweede helft nog een noemenswaardig moment. Lesley Verschuren draaide weg bij directe tegenstander Quinten van Zalen, maar ook hij vond Van de Heuvel op zijn weg. Uiteindelijk vertrok Waspik met drie punten naar huis.

“Als een nachtkaars is het seizoen vandaag uitgegaan. Voorafgaande aan de wedstrijd was er nog een minimale kans, maar na de nederlaag van vandaag is de klassieke derde periodetitel niet voor WDS. We speelden zeker niet slecht en zeker weer heel volwassen, maar het was te weinig. De nacompetitie hebben we zeker niet alleen vandaag verspeeld. Gedurende het seizoen hebben we al te vaak punten laten liggen.
Nog drie wedstrijden en mijn in totaal acht jaar bij WDS zitten er op”, aldus Van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – Waspik 0-1 (0-0)
0-1 Tom van Ool.