Datum: vrijdag 14 februari 2020, 11:57 - Auteur: Mica de Montigny

WDS ’19-aanvoerder Kevin Keehnen beëindigt loopbaan

Kevin Keehnen is er klaar mee: de captain van WDS ’19 heeft zijn laatste duel voor de selectie van de club uit de Haagse Beemden al gespeeld en keerde na de winterstop niet meer terug het veld op. Voetbalinbreda.nl voelde hem aan de tand.

Hoe dan? Dat is de vraag die mensen buiten de Haagse Beemden zich af zullen vragen. Keehnen groeide op bij WDS, dwong er een transfer af naar Baronie als multifunctionele voetballer, maar werd in de Hoofdklasse een rechtsback die bijna alles speelde dat seizoen.

Terheijden werd zijn nieuwe club en toen hij heimwee kreeg keerde hij jaren geleden weer terug naar sportpark Paradijs, waar hij de aanvoerdersband om zijn arm droeg in goede en slechte tijden. Hij stond ons altijd te woord, maar over zijn abrupte stoppen niet helemaal.

”Er zijn teveel dingen gebeurd dit seizoen, waardoor ik mijn plezier echt ben verloren. Net na de winterstop kwam de druppel voor mij, die rare keuzes allemaal. Kan best zeggen dat ik geen motivatie meer had om onder deze omstandigheden door te gaan. Ik was sowieso wel aan mijn laatste seizoen bezig, alleen die is nu een half jaartje eerder ten einde gekomen.”

”Wordt van zomer 30 jaar, heb dertien seizoenen in een eerste elftal gespeeld, dus dat twee keer trainen begint mij wel steeds echt meer tegen te staan. Kwam er toch wel vrij vroeg achter begin dit seizoen. Vorig seizoen natuurlijk een geweldig jaar gehad met bijna promotie tot gevolg. Met bijna dezelfde spelers stonden we rond de winterstop maar met twee overwinningen, inclusief in de beker.”

”Misschien was ik er ergens al een klein beetje klaar mee. Ja, dit seizoen heeft er wel extra aan bijgedragen dat ik er nu mee ben gestopt. Begin van het seizoen rare keuzes gemaakt,  waardoor het plezier alleen maar minder werd. Dus het is een opeenstapeling van. Ik keer onder de huidige omstandigheden en technische staf, ook niet meer terug. Het is mooi geweest.”