Datum: zondag 28 januari 2024, 17:40 - Auteur: Redactie

WDS ’19 en ontketende Abdul Avci slopen Molenschot

WDS ’19 is de tweede seizoenshelft op overtuigende wijze begonnen. Zondag in 4B sloopte de oudste amateurclub van Breda Molenschot.

‘Zonder geluk vaart niemand wel’ wordt er weleens geroepen en na drie minuten werd dat al werkelijk voor de uitploeg. De keeper van Molenschot moest al vroeg het strijdtoneel verlaten met een slijmbeursontsteking en vanwege het ontbreken van een reserve goalie moest er een veldspeler de goal in. Het duurde slechts tien minuten voordat Abdul Avci (foto) de eerste keer profiteerde van de onervarenheid onder de vijandelijke lat. Een harde lage voorzet werd door die keeper gepromoveerd tot doelpunt. In de 19de minuut was het Dylan Siwalette die druk zette op de sluitpost, de bal afpakte en in het lege doel schoot voor een 0-2-tussenstand.

Weer ruim een kwartier later was het opnieuw Abdul Avci die de bal van dichtbij binnenschoot voor de 0-3. En een minuut later kopte Abdul Avci een afgemeten voorzet van Siwalette binnen voor de 0-4 en zijn derde van de middag. Maar het was nog niet klaar. Een minuut in de blessuretijd de mooiste goal van de middag. Een afgeslagen voorzet van wederom Siwalette werd door Appie Avci ineens op de pantoffel genomen en vanaf een kleine twintig meter stijf in de kruising gewerkt; 0-5-ruststand en WDS op de spreekwoordelijke rozen.

De tweede helft bleek een formaliteit. Zoals je ook bij een spelletje FIFA hebt merk je dat een ruime voorsprong bij rust geen voorbode is voor veel goals in de tweede helft. Abdul Avci scoorde nog eenmaal in de 78ste minuut en tekende zo met vijf goals voor een 0-6-overwinning. Voor de coaches Martijn van Wanrooy en Gino Mac Nack fijn zodat Yannick Hanzebroek zijn debuut nog kon maken en wat spelers rust konden krijgen voor blessurepreventie.

“Het is een afgetekende overwinning, maar dat wil niet zeggen dat we een foutloze wedstrijd speelden. We gaven met name de eerste helft nog best veel schietkansen weg en de tweede helft moest onze Danni van Steenhoven nog een keer belangrijk optreden. Desalniettemin is het lekker om met een 0-6-overwinning te beginnen aan de tweede seizoenshelft en voor Appie (Avci, red.) lekker om liefst vijf keer te scoren vandaag. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Dubbeldam, waar we eerder dit seizoen 4-2 verloren”, aldus Van Wanrooy tegenover Voetbalinbreda.nl.

Molenschot – WDS ’19 0-6 (0-5)
0-1 Abdul Avci, 0-2 Dylan Siwalette, 0-3, 0-4, 0-5 en 0-6 Abdul Avci.