Datum: zondag 10 maart 2024, 16:55 - Auteur: Redactie

WDS ’19 blameert zich op het veld van laagvlieger Gesta

De opmars van WDS in 4B is gestopt. Nota bene bij de gedoodverfde degradant Gesta verloor de oudste amateurclub van Breda zondag.

In de vijfde minuut een vrije trap tegen voor de gasten. De thuis-spits liep tegen een Bredase verdediger aan en kreeg een vrije trap die binnen geschoten werd. In de zesde minuut een breedtepass die door het belabberde veld niet gecontroleerd kon worden. De middenvelder van Gesta haalde uit voor de 2-0. U leest het goed: het op promotie azende WDS stond na zes minuten met 2-0 achter tegen een toekomstige vijfdeklasser, want de ploeg uit Galder had tot aan de aftrap slechts zes punten verzameld na 16 speelronden.

Daarna waren alleen de bezoekers in balbezit. Yalcin Guldal kapte de vijandelijke keeper uit en schoof de bal naast een lobje van Abdul Avci werd door de laatste man van de doellijn gered en elke aanval van WDS werd vakkundig met overtredingen afgewimpeld. In de tweede helft eenzelfde beeld. Alleen WDS probeerde te voetballen en Gesta leek naar alles dat bewoog te schoppen op hun helft. Halverwege een goede actie van Shane Muishout, die de bal bij Dara Yet kreeg. Zijn steekbal zette Abdul Avci 1 op 1 met de Gesta-goalie. Met pijn en moeite ging de bal over de lijn voor de aansluitingstreffer.

De blauwhemden zijn alles of niks gaan spelen en Yet had tot twee keer toe de gelijkmaker op zijn schoen. Eerst redde de keeper, de rebound werd van de lijn gered, door weer dezelfde laatste man als de eerste helft. Vijf minuten voor tijd moest Danni Steenhoven eenmaal redden. Via zijn hand kwam de bal op de lat. Verder weinig aanvallende intenties van Gesta, maar wel de volle buit. WDS-coach Martijn van Wanrooy dacht er het zijne van toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak.

“Vorig jaar liepen we ook in het mes hier. Een slecht, soppig veld en een tegenstander die tot over de grens gaat. We hebben veel vrije trappen gekregen, maar tegelijk ook weinig gelegenheid gekregen om in ons spel te komen. Laten we het er maar op houden dat Gesta naar zijn mogelijkheden gespeeld heeft en dat wij onvoldoende geleerd hebben van de wedstrijd eerder dit seizoen (3-3, red.) en vorig jaar (1-0-verlies, red.). Misschien een slap excuus, maar met de blessures van Dylan Siwalette, Bart van Eekelen, Shaqur de Kraaij en Ojani Muntslag leveren we veel kwaliteit in. En dan ook geen Thomas Koevoets wordt het gewoon lastig.

Gesta – WDS ’19 2-1 (2-0)
1-0 en 2-0 Gesta, 2-1 Abdul Avci.