Datum: zondag 24 februari 2019, 17:29 - Auteur: Redactie

WDS ’19 blijft maar klimmen na zege in en tegen Chaam

Het was dit seizoen regelmatig huilen met de pet op voor WDS ’19, maar de zelfbenoemde titelkandidaat is nu stiekem wel zijn status waar aan het maken in 4C. Zondag won de oudste amateurclub van Breda op heroïsche wijze in en tegen Chaam.

De eerste helft van Bredase kant was heel slecht, Chaam was de bovenliggende partij, maar toch namen de bezoekers de leiding. Topschutter Abdul Avci opende het bal. Maar Chaam drong aan. Ze scoorden pas in de j45ste minuut de 1–1. In de tweede helft herpakte WDS zich en waren ze de bovenliggende partij met enkele flinke kansen. Het duurde uiteindelijk tot het einde voor het echte vuurwerk.

Koen van Kleef leek zich vijf minuten voor tijd tot matchwinner te kronen, maar de oranje dorpelingen kregen het toch nog voor elkaar in extremis de 2-2 aan te laten tekenen. Maar in de absolute blessuretijd stond wie anders dan Abdul Avci weer op. De spits schoot een vrije trap schitterend binnen en bezorgde de ploeg van vertrekkend trainer Gijs Smulders goud.

“Ik ben trots op het team dat we nu al twee weken op rij volle bak tot het einde doorgaan en er geloof in houden. Dat is toch wel karakter van de ploeg. Dit zijn de lekkerste overwinningen”, vond de winnende aanvoerder Kevin Keehnen toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. Zodoende kunnen de Babyblauwen met een heerlijk gevoel de vrije carnavalsweek tegemoet.

Chaam – WDS ’19 2-3 (0-1)
0-1 Abdul Avci, 1-1 Chaam, 1-2 Koen van Kleef, 2-2 Chaam, 2-3 Abdul Avci.