Datum: zondag 24 april 2022, 16:01 - Auteur: Redactie

WDS ’19 boekt cruciale winst op concurrent Raamsdonk

Op eigen terrein won WDS eindelijk weer eens een competitiewedstrijd. Zondagmiddag in 4C was er een knotsgek duel met Raamsdonk, dat gewonnen werd door de Bredanaars.

Een ‘6 punten-wedstrijd’ zoals dat weleens genoemd wordt. Voor WDS een wedstrijd die gewonnen moést worden en voor Raamsdonk een wedstrijd om uit te lopen van de onderste regionen. Het was de thuisploeg die ijzersterk aan de wedstrijd begon. In de negende minuut al een goeie actie van Abdul Avci (foto) aan de linkerkant die de bal breed legde op uitblinker Ojani Muntslag. Via de hand van de keeper schoot Muntslag de bal snoeihard in de kruising van de korte hoek. Een minuut later: een terugspeelbal naar de vijnadelijke keeper waar Bart van Eekelen vol druk op had. De goalie verspeelde de bal aan Abdul Avci, die zijn eerste van de middag binnen schoot: 2-0 na 10 minuten spelen.

En was WDS al klaar? Zeker niet. We schrijven de 15de minuut; Cheyondre Richardson creëert ruimte voor een schot. De rebound komt bij Van Eekelen en ook hij had weer een bijdrage en schoot de 3-0 tegen de touwen. Een ongekende luxe voor de oudste amateurclub van Breda. Na een korte drinkpauze besloot Muntslag om nog een duit in het zakje te doen. Nog vanuit eigen helft crosste hij de bal diagonaal naar Abdul Avci en liep zelf mee door. De voorzet van Abdul kwam op het hoofd van Van Eekelen en via de lat kwam de bal bij de doorgelopen Muntslag die zijn tweede treffer van de middag binnen werkte: 4-0 na amper een halfuur spelen.

Vervolgens een moment van slapte bij WDS zorgde voor de 4-1 en 4-2 in een tijdsbestek van drie minuten, maar al snel stelde Abdul Avci orde op zaken. Van Eekelen brak door over de rechterkant en zijn lage voorzet werd eerst nog gemist door zijn broer Bayram Avci, maar Abdul dook als een duveltje uit een doosje op bij de tweede paal en schoot zijn tweede van de middag binnen: 5-2 met de rust. WDS stond na rust goed en gaf weinig kansen weg de tweede helft terwijl de eerste helft nog weleens slordig was. Na 66 minuten spelen was het Abdul Avci die de bal panklaar neerlegde voor Richardson die de 6-2 aantekende.

Met nog 22 minuten op de klok een verschrikkelijk moment voor de teruggekeerde Dara Yet. Samen met Muntslag in bloedvorm. Bij het draaien in de verdedigende omschakeling bleef de kleine Yet met zijn voet vast staan in het stugge gras, terwijl de rest van zijn lichaam wel draaide. Het gevolg was een knieschijf die uit de kom schoot. Veel spelers schrokken zich rot en de wedstrijd heeft vervolgens ruim 40 minuten stil gelegen tot de ambulance gearriveerd was en Yet zijn knieschijf op het veld terug gezet werd. In de resterende 20 minuten waren er vanaf WDS kant nog zeker vier grote kansen, maar het was Raamsdonk dat nog twee keer scoorde. De 6-3 uit een terecht toegekende strafschop en de 6-4 na een communicatie foutje tussen Aadil Shah en doelman Rigean ‘Fransje’ Pungi.

“Natuurlijk ben ik blij met de drie belangrijke punten, maar de echte blijdschap ontbreekt. Allereerst de verschrikkelijke blessure van Dara. Hij liet eens te meer zien een echte versterking te zijn voor WDS 1 en zat er echt lekker in. En dan op zo’n manier geblesseerd raken zorgt bij mij voor een enorme kater. Daarnaast dat we toch vier goals tegen krijgen en er zelf meer hadden kunnen maken. Maar goed; het was sinds lange tijd weer eens leuk om op zondag trainer van WDS te zijn”, lachte WDS-coach Martijn van Wanrooij tegenover Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – Raamsdonk 6-4 (5-2)
1-0 Ojani Muntslag, 2-0 Abdul Avci, 3-0 Bart van Eekelen, 4-0 Ojani Muntslag, 4-1 en 4-2 Raamsdonk, 5-2 Abdul Avci, 6-2 Cheyondre Richardson, 6-3 (pen.) en 6-4 Raamsdonk.