Datum: zondag 1 mei 2022, 18:01 - Auteur: Redactie

WDS ’19 boekt tweede zege op rij ondanks Trabzonspor-titel

WDS ’19 heeft zonder zijn Turkse doelpuntenmachines een heerlijke driepunter bewerkstelligd in 4C. Zondagmiddag begon SVC sterk, maar wonnen de spelers uit de Haagse Beemden alsnog, waardoor degradatie steeds minder dreigend is.

Zonder de gebroeders Bayram en Abdul Avci (die in Turkije het kampioenschap van hun favoriete club Trabzonspor vierden) begon WDS vanwege een wielrenwedstrijd een kwartier later aan de wedstrijd tegen nummer 4 SVC. Na twaalf minuten spelen al gelijk het openingsdoelpunt van de mannen uit Kesteren. Bart van Eekelen brak door over rechts, liet de bal vallen naar Aadil Shah en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnen gekopt door Koen van Kleef. Wederom een snelle voorsprong. In tegenstelling tot vorige week tegen Raamsdonk werd de voorsprong binnen anderhalve minuut alweer verspeeld. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal binnen gekopt: 1-1. Vlak daarna een goede actie van Cheyondre Richardson die drie man bezig hield en de vrijstaande Van Kleef niet uit het oog verloor op links. Zijn indraaiende schot spatte echter uiteen op de deklat.

De eerste helft kabbelde wat voor tot in de 30ste minuut de geheel vrijstaande Nick Vrins tot drie keer toe klaar mocht leggen voor de 2-1-voorsprong van de thuisploeg. In de rust werden de puntjes op de i gezet door de gasten. Meer energie, zuiniger met balbezit en verder vooruit voetballen. WDS kwam sterk uit de kleedkamer. In de derde minuut van de tweede helft brak Van Eekelen door over rechts en dreigde het strafschopgebied in te gaan. De geheel vrijstaande Levi van Beckhoven was al door hem gezien, maar een flinke schop van achteren stopte de aanval van de normaal gesproken blauwen in het geel. Waar iedereen een rode kaart verwachtte, deed de scheidsrechter het af met slechts geel. In de 67ste minuut kwam dan toch de terechte gelijkmaker. Van Eekelen zag de vrijstaande Van Beckhoven en legde de bal panklaar op zijn hoofd. Van Beckhoven kopte tegendraads richting de verre hoek en de bal verdween in het doel: 2-2.
Amper tien minuten later was het tijd voor ex-Baronie-talent Richardson. Na eerst nog een bal klaar te leggen voor Van Eekelen, die oog in oog met de goalie de bal huizenhoog overschoot, besloot Richardson nu om zelf de trekker over de halen. Een klassieke actie van links naar binnen toen en vervolgens snoeihard uithalen; 2-3 voor WDS.

En ook na de voorsprong bleef WDS gevaarlijk uit de counter. Vijf minuten na de voorsprong was het weer Van Eekelen die doorkwam over de rechterkant. Identiek als vlak na rust werd hij weer snoeihard van achteren neer gelegd. Nu trok de man met de fluit wel de juiste kaart uit zijn zak: rood. Met nog tien minuten te gaan een 2-3-voorsprong vasthouden tegen tien man. Een ongekende luxe voor WDS. Eerst was het nog een keer Van Beckhoven die weg gestuurd werd en waar de keeper de winnaar was van de 1 op 1, maar de rebound speelde Van Beckhoven breed naar Van Kleef, maar die had ruzie met de bal en het veld. Het bleef dus spannend tot het laatst. In blessuretijd was het Van Beckhoven die zijn tweede van de middag maakte. Van Eekelen was er weer eens doorheen en legde bal breed op zijn maatje van Beckhoven: 2-4 en pas voor de tweede keer dit seizoen twee wedstrijden op rij gewonnen door de oudste amateurclub van Breda.

“De eerste helft leek het wel op zomeravondvoetbal op een zondagmiddag. Beide ploegen best wel gezapig spelend. Hoe anders de tweede helft. We hebben best wel wat tikkies opgelopen dit seizoen, maar de mentale veerkracht was echt dikke prima vandaag. Je mist vier basisspelers vandaag en de vervangers hebben het geweldig gedaan. Een extra pluim voor Senna de Graaf die op de moeilijke linksback-positie een prima pot speelde. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar het slot van de competitie”, aldus trainer Martijn van Wanrooij na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

SVC – WDS ’19 2-4 (2-1)
0-1 Koen van Kleef, 1-1 en 2-1 SVC, 2-2 Levi van Beckhoven, 2-3 Cheyondre Richardson, 2-4 Levi van Beckhoven.