Datum: zondag 16 juni 2019, 16:51 - Auteur: Mica de Montigny

WDS ’19 breekt in verlenging en blijft vierdeklasser

Na een bloedstollende finale om promotie zit WDS ’19 in zak en as. De vierdeklasser Haagse Beemden zag zondagmiddag lijdzaam toe hoe SC Emma in de extra tijd de winnende goal scoorde in Raamsdonksveer en promoveerde naar de zondag derde klasse.

Op het neutrale terrein van fusieclub RFC zagen honderden toeschouwers twee teams die aan elkaar gewaagd waren. De rivaal uit Dordrecht had zijn aanhang voor de kantine gestald, terwijl het Bredase publiek aan de kant van de tribune stond. Zij zagen hoe Emma de voorsprong in hand had, maar via een eigen treffer hingen de bordjes al vrij snel weer in evenwicht. Toch kreeg de ploeg van vertrekkend coach Gijs Smulders een bittere pil te verwerken: op slag van rust maakte Gino Mac Nack, die door de schorsing van Kevin Keehnen de aanvoerdersband droeg, een domme overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De prima leidende arbiter wees naar de stip en het werd 2-1.

Het tweede bedrijf het zelfde recept. WDS met het initiatief en iets betere voetbal, de Zuid-Hollandse formatie met counters. Kansen over een weer, maar op aangeven van Bayram Avci prikte zijn broertje Abdul Avci de gelijkmaker binnen. Onder de felle zon lieten beide teams het na om te scoren, waardoor de verlenging een feit werd. In de eerste vijftien minuten van de extra tijd geen goals, maar in het tweede deel wel. De uitblinkende nummer van Emma trapte een bal ogenschijnlijk simpel in de handen van doelman Thomas Point, maar die liet opzichtig glippen en de rebound vloog er wel in van dichtbij. WDS pompte er een soort offensief uit, maar droop onnodig af als verliezend finalist.

SC Emma – WDS ‘19 3-2 na verlenging (2-1)
1-0 SC Emma, 1-1 eigen doelpunt, 2-1 SC Emma (pen.), 2-2 Abdul Avci, 3-2 SC Emma.