Datum: zondag 3 april 2022, 15:22 - Auteur: Redactie

WDS ’19 doet wat het moet doen bij ‘de degradant’

WDS heeft zijn eerste punten van 2022 binnen in 4C. Logischerwijs won de oudste amateurclub van Breda op het gras van hekkensluiter DEVO, al was het nog niet echt om over naar huis te schrijven.\

De bezoekers startten voortvarend in Bosschenhoofd  wat al snel resulteerde in een voorsprong. Koen van Kleef stuurde Bart van Eekelen weg aan de rechterkant, die de bal panklaar legde voor Abdul Avci (foto): 0-1 in het lege doel. Vier minuten later opnieuw Van Kleef die aan de basis stond van een doelpunt. Hij stuurde Cheyondre Richardson de diepte in en 1 op 1 met de keeper maakte hij geen fout: 0-2. Achterin stond het heel stabiel en Rigean Fransje Pungi had behoudens wat afstandsschoten niets te doen onder de WDS-lat. Voorin nog twee wapenfeiten; een kans voor Van Eekelen die tegen de keeper aan schoot en even later wederom hij die de bal klaar legde voor Abdul Avci. De bal was echter iets te hoog waardoor die niet opnieuw tegen het net aan ging. Abdul Avci zag nog een goal afgekeurd worden.

Een 0-2-voorsprong met de rust waar het 0-4 had kunnen staan. De tweede helft was amper begonnen of Bayram Avci kwam in het strafschopgebied en zijn voorzet werd met de arm verdedigd; strafschop en de kans op de wedstrijd in het slot te gooien. Abdul Avci ging achter de bal staan, maar de doelman van de thuisploeg keerde zijn inzet. Vervolgens was het de tweede helft alleen maar WDS dat hongerig naar de goal was. Het koppel Aadil Shah en Jisk Flikweert gaf geen kans weg en centraal op het middenveld was Dinh Vo heer en meester. Het regende kansen de tweede helft voor de uitploeg, maar er viel geen treffer meer te noteren. Ook niet na de invalbeurten van jeugdspelers Ojani Muntslag, Dylan Siwalette en Jouri Brouwer.

“Eindelijk weer eens de smaak van een overwinning. We speelden zeker de tweede helft erg sterk. Waar we de afgelopen wedstrijden best weleens wat kansen weg gaven was de verdediging erg solide. Daarnaast creëer je vandaag gewoon acht tot tien hele goede en grote kansen. Uiteraard ben ik heel tevreden met de drie punten en het vertoonde spel. Hopelijk is dit de omslag die we nodig hebben richting volgende week tegen Terheijden”, aldus winnend coach Martijn van Wanrooij na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

DEVO – WDS ’19 0-2 (0-2)
0-1 Abdul Avci, 0-2 Cheyondre Richardson.