Datum: donderdag 30 mei 2019, 13:35 - Auteur: Redactie

WDS ’19 en Groen-Wit maken zich op voor nacompetitie

Zondagmiddag krijgen WDS ’19 en Groen-Wit de kans om hun droom van promotie te verlengen. In de nacompetitie om promotie begint dan namelijk de eerste ronde.

WDS ’19 werd periodekampioen in 4C en ontmoet een andere zondag vierdeklasser: GSBW. Voor Groen-Wit, dat op de slotdag ook een periodetitel won, volgt het lastige uitduel met Terneuzen, dat ook een zondag derdeklasser is. Beide clubs spelen dus uit en zijn bij verlies direct uitgeschakeld. Winst betekent een plek in de tweede ronde.

Als WDS triomfeert zondag, dan wacht op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) een uitduel met derdeklasser OVC ’26. Als ook die ronde wordt overleefd door de Babyblauwen, dan vindt de finale om promotie plaats op zondag 16 juni. De tegenstander? De winnaar van het duel Hontenisse tegen SC Emma of Blauw Wit ’81, op neutraal terrein.

Wint Groen-Wit zondag in Zeeland? Dan is de tweede ronde ook op maandag 10 juni, thuis tegen de winnaar van WSC – RBC. Als ook die ronde wordt overleefd, wacht de finale op neutraal terrein tegen TSC, HVV ’24, Zundert of Gilze op zondag 16 juni. Beide Bredase clubs zijn de enige clubs uit deze Gemeente die om promotie spelen nog.