Datum: maandag 22 april 2019, 16:25 - Auteur: Redactie

WDS ’19 en Terheijden maken er een spektakel van

WDS ’19 en Terheijden beconcurreren elkaar al heel het jaar in 4C en maandag was daar de derby. In de Haagse Beemden leverde de strijd echter geen winnaar op, maar wel veel goals en spanning.

Om het Paasweekend af te sluiten de nummer vier tegen de nummer vijf, waarbij laatstgenoemde moest winnen om de Bredanaars te naderen in de hoop een plek in de nacompetitie te bemachtigen uiteindelijk. De ploeg die aan het eind van de rit bij de eerste vier eindigt, maakt goede kans nog een toetje te mogen verwelkomen. Het bezoek van trainer Fred Vrolijk moest dus winnen op sportpark Paradijs, waar Pepijn van Asten als een duveltje uit een doosje de score opende.

Lang duurde de feestvreugde van het publiek uit de Gemeente Drimmelen echter niet. De gastheren van coach Gijs Smulders kregen namelijk een strafschop. Topscorer Abdul Avci ontfermde zich over het buitenkansje: 1-1. En niet veel later was het Ricky Staneke die de wedstrijd op zijn kop zette. De traptechnicus bepaalde de stand op 2-1, maar twee minuten voor het rustsignaal beet Terheijden weer van zich af. Wederom Van Asten scoorde ietwat gelukkig en zorgde er voor dat de ruststand vast werd gelegd op 2-2.

Beide kampen kregen kansen, maar met name de Terheijdenaren. Rik de Klerk zette er één van om in een doelpunt en leek de zwart-witten even naar een cruciale driepunter te knallen. Dat was buiten de Turkse bomber gerekend. Abdul Avci redde namelijk een punt voor de Babyblauwen, waardoor de voorsprong van WDS op Terheijden een punt blijft en de Bredase formatie nog een inhaalduel tegoed heeft. Komende zondag welteverstaan, tegen Blauw Wit ’81. Als WDS die thuis wint, grijpt het de tweede periode.

“Het was een leuke wedstrijd voor alle toeschouwers, een open duel ook. De uitslag is terecht”, aldus WDS-captain Kevin Keehnen na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. Namens het uitkamp sprak Terheijden-manager George van der Velden. “We hadden de wedstrijd kunnen winnen gezien het aantal kansen, maar ik ben trots op de jonge ploeg die met een geweldige inzet en passie heeft gespeeld.” Terheijden kan met opgeheven hoofd het vrije weekend tegemoet en mag stiekem nog dromen van een dessert straks.

WDS ’19 – Terheijden 3-3 (2-2)
0-1 Pepijn van Asten, 1-1 Abdul Avci (pen.), 2-1 Ricky Staneke, 2-2 Pepijn van Asten, 2-3 Rik de Klerk, 3-3 Abdul Avci.