Datum: zondag 22 mei 2022, 16:01 - Auteur: Redactie

WDS ’19 faalt weer en verzuipt in en tegen Noordhoek

WDS ’19 viel zondag terug in zijn ‘oude gewoonte’ in 4C. Na een sterke laatste periode bezorgde een tiental van laagvlieger Noordhoek de Bredanaars een gevoelige tik.

WDS startte nog voortvarend aan de wedstrijd die om twee redenen belangrijk was. Bij winst zou WDS zich definitief veilig spelen en bovenaan in de derde periode blijven. De uitploeg wist dus op voorhand want het moest doen. Het eerste wapenfeit kwam van Bayram Avci. Hij legde de bal panklaar voor zichzelf en schoot de bal naar de bovenhoek. Met een katachtige reflex bokste de Noordhoek-doelman de bal uit de kruising. Daarna de beurt aan Cheyondre Richardson. Een solo startend vanaf de middellijn bracht hem in stelling. Zijn schoot ging over. Aan de kant van de gastheren was het recept de lange bal, naar de rechtsbuiten die een aantal keren gevaarlijk langs Quinten van Zalen kwam. Zijn gevaarlijke voorzetten waren echter niet besteed aan zijn collega spitsen.

Na een goed eerste kwartier zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. WDS wist zich geen raad met het vele balbezit en Noordhoek leunde achterover wachtend op weer een bal die ingeleverd werd, of door passing of door balverlies op hun helft. Op slag van rust een meevaller voor de oudste amateurclub van Breda. Een vrije trap op rand strafschopgebied met een vloekende reactie van de doelman richting scheidsrechter; rode kaart voor de keeper en een speler in de goal. Dit heeft WDS al twee keer eerder aan de hand gehad dit seizoen en twee keer leverde dat geen resultaat op, dus of het een voordeel was? De gegeven vrije trap belandde in de handen van de invalgoalie. Dan een minuut voor rust het slechts mogelijk scenario; een makkelijk gegeven vrije trap werd panklaar op de hoofd van de spits gelegd en de naar beneden gekopte kopbal was te hard voor WDS-keeper Rigean Pungi: 1-0 achter tegen tien man met een veldspeler in de goal.

De rust kwam precies op het juiste moment voor Noordhoek. De tweede helft was het eigenlijk alleen WDS dat aan de bal was. Noordhoek beperkte zich tot verdedigen in een handbalopstelling en gokte op de counter. En die ene juiste counter kwam er ook. Een diepe bal naar opnieuw de rechtsbuiten en Van Zalen aan de verkeerde kant gaf een vrije doortocht naar het doel; 2-0 en een onmogelijke opdracht voor WDS. Met nog een kwartier spelen bleef WDS aandringen op een resultaat, maar de eigen goal na een actie van Abdul Avci kwam te laat met nog een minuut officiële speeltijd op de klok: 2-1 eindstand.

“Aan de bal ondermaats vanuit ons. Noordhoek liet ons aan de bal en speelde de bal achter onze verdediging waar ze zeker de eerste helft gevaar uit stichten. We kregen wel onze mogelijkheden waaronder in de 5e minuut een mooi schot van Bayram Avci die de keeper geweldig tegenhield, maar verder weinig. Na de rode kaart en vervolgens de 1-0 was het vooral tegenhouden voor Noordhoek en zijn wij te slordig geweest om onze aanvallers in stelling te brengen. Erg teleurstellend, nu komt er onnodig veel druk op de laatste thuiswedstrijd tegen DIOZ dit seizoen”, aldus coach Martijn van Wanrooij na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Noordhoek – WDS ’19 2-1 (1-0)
1-0 en 2-0 Noordhoek, 2-1 eigen doelpunt.