Datum: zondag 3 december 2023, 17:00 - Auteur: Redactie

WDS ’19 houdt lang stand bij titelkandidaat Waspik

Een zure nederlaag voor de oudste amateurclub van Breda zondagmiddag in 4B. Waspik voor thuis te sterk voor WDS ’19.

De eerste helft weinig kansen over en weer in het ijskoude weer. Een optisch veldoverwicht voor de thuisploeg met wat kleine plaagstootjes richting WDS-goalie Nick Verhagen en tweemaal goed keeperswerk zorgden voor een 0-0-ruststand. Hoe anders was de tweede helft? Het tempo werd van beide kanten opgeschroefd en invaller Abdul Avci kreeg de grootste kans. Eens steekbal van zijn broer Bayram Avci bracht hem 1 op 1 met de vijandelijke keeper en die laatste was de winnaar in deze strijd. Niet veel later een bal buitenkantje voet van Bayram Avci die Shaqur de Kraaij in stelling moest brengen. Zijn schot werd echter gekraakt door de inglijdende verdediger.

Waar het langzaam richting een 0-0-uitslag ging besloot de verder goed leidende scheidsrechter Van Gestel een cruciale beslissing te nemen. Met nog 9 minuten op de klok ontstond er een heel klein opstootje op de helft van Waspik. Terwijl de scheidsrechter met zijn gezicht richting de dug-out van WDS stond, hoorde hij tumult achter zich. De arbiter draaide zich om en dacht iets gezien te hebben. Tot ontsteltenis van alles wat uit Breda kwam besloot hij Bayram Avci van het veld te sturen met rodo. Amper twee minuten later volgde de eerste goal van Waspik in de 83ste minuut; 1-0. Aan coaches Gino Mac Nack en Martijn Van Wanrooy om direct te reageren met het inbrengen van een extra aanvaller voor een verdediger. In diezelfde minuut de genadeklap; 2-0. De 3-0 in de laatste minuut zorgde voor een geflatteerde overwinning voor Waspik.

“Erg zuur dit. De eerste helft ‘stonden’ we heel goed bij balbezit van Waspik. We gaven weinig weg en speelden heel compact. Voetballend was het net te weinig om Waspik pijn te doen. De tweede helft hebben we een heel goed niveau laten zien met de grootste kans bij 0-0 voor Appie. Dat we 9 minuten voor tijd zo benadeeld worden verdienden we niet. De jongens verdienen een groot compliment voor het uitvoeren van de plannen en instelling vandaag. De drie nederlagen op rij doen geen recht aan de kwaliteiten die we hebben”, aldus coach Van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.